Oraşul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, închide toate reţelele de transport şi recomandă cetăţenilor să nu părăsească oraşul. Măsurile extreme au fost luate după creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus şi al celor care au murit. Numărul deceselor a crescut deja la 17

 

Autobuzul, metroul, feribotul şi reţelele de transport a pasagerilor pe distanţe lungi vor fi suspendate de joi, 23 ianuarie de la ora locală 10.00, iar staţiile de tren şi aeroportul vor fi închise pentru pasagerii care pleacă, a anunţat televiziunea de stat.

 

Guvernul cere cetăţenilor să nu părăsească oraşul decât dacă există circumstanţe speciale, potrivit mass-mediei de stat, care citează grupul operativ creat de guvern de la izbucnirea epidemiei.

 

Bilanţul victimelor coronavirusului a ajuns la 17 morţi în China, alimentând astfel temerile la nivel global legate de răspândirea bolii despre care se presupune că a fost transmisă de la animale la om.

 

Epidemia a izbucnit în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, însă virusul s-a răspândit, fiind depistate cazuri şi în SUA, Thailanda şi Japonia.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a organizat miercuri o şedinţă de urgenţă pentru a hotărî dacă îmbolnăvirile cu noua tulpină de coronavirus reprezintă o urgenţă medicală mondială.