Terasele, grădinile şi sera Reginei Maria de pe domeniul Peleş vor fi refăcute de studenţii de la Agronomie, potrivit Ştirile TVR. După ce vor fi finalizate lucrările, Casa Regală are în intenţia să le redea circuitului turistic, într-un tur ghidat, separat de Muzeul Peleş.

În grădini sunt specii de plante care au supraveţuit 120 de ani. Cei 50 de studenţi de la Peisagistică şi Holticultură, din cadrul Universităţii de Agronomie Bucureşti, au invetariat deja toate plantele de pe terasele Castelului Peleş.

Studenţii se vor folosi de planuri şi schiţe din arhive pentru a reda imaginea şi grandoarea grădinilor regale de odinioară.

În zona Foişorului, de exemplu, acolo unde publicul nu are acces, au fost plantate flori exotice pe care le îngrijea de multe ori chiar Regina Maria. Muzeul Peleş nu şi-a mai permis un grădinar şi o perioadă îndelungată de timp s-a ocupat de ele un fochist. Din fericire, o parte dintre aceste flori au rezistat.

Vor fi refăcute serele, peluza istorică, malurile pârâului Pelişor şi cele şapte terase ale Castelului Peleş. După încheierea lucrărilor, doi dintre studenţi, după absolvire, vor fi angajaţi ca grădinari permanenţi ai domeniului.