Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou.

Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe drumul cel bun. Mesajul înţeles de cei care pricep semnele liberalilor, va fi probabil ignorat de Andrei Volosevici, care în ultimele luni nu a ratat nicio ocazie de a le spune şefilor PNL din Prahova că au câştigat judeţul datorită lui şi că ar fi putut candida de la orice partid, cu acelaşi succes. Aroganţa primarului Ploieştiului a început să îi deranjeze pe mulţi, care se aşteptau ca Volosevici din 2020 să fie mult mai matur decât cel din 2008. Din păcate, nu prea este aşa. Andrei Volosevici din 2020 este schimbat mult faţă de acum 12 ani. Iar mulţi spun că este schimbat în rău....Nu ascultă, nu se consultă cu nimeni, ia decizii pripite, se răzgândeşte des, vorbeşte urât cu subalternii şi colaboratorii şi nu ratează nicio ocazie de a-i informa pe cei care îl ascultă că el este primarul Ploieştiului....Este! Dar pentru cât timp?

Alegerea Robertei Anastase în fruntea PNL Ploieşti este semnalul că liberalii încep, deja, campania pentru viitoarele alegeri locale. Alegeri pe care nu vor să le piardă, iar dacă le vor pierde o vor face la scor foarte strâns. Iar semnalul dat prin tragerea lui Andrei Volosevici pe linie moartă este că începe antrenarea viitorului candidat. Candidat care va fi...(nu viceprimarul Dan Nicodim, cum se aşteaptă multă lume), ci chiar Roberta Anastase! O Robertă Anastase maturizată din punct de vedere politic, obişnuită cu campanii electorale dure, o Robertă carismatică, un politician care ştie problemele Ploieştiului şi care l-ar ajuta pe Volo să le rezolve....dacă acesta ar accepta sfaturi...

Deci, Anastase a câştigat primul set. Va câştiga şi meciul?