Indemnul la luptă ejectat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, m-a prins un pic pe nepregătite. Nu că nu m-aş fi aşteptat ca, odată scăpat de un dosar la DNA, vajnicul luptător cu chitara să slobozească una din străfunduri, să chiuie văile de bucurie.  Asta e normală. Numai că Orban s-a întrecut pe sine şi le-a dat trezirea liberalilor, indemnându-i, în spiritul creştinesc specific Postului Paştelui, să pună mâna pe par şi să-i dea în cap pesedeului, indiferent de forma în care acesta din urmă se materializează în Univers.

Că îndemnul la spart capete s-a dovedit a fi o mostră de eleganţă politică şi o aplicare a coordonatelor apartenenţei la Europa 2018, e clar şi electoratul a simţit-o in plex! Şi face ca imunoglobina să pară Arici Pogonici. Ce nu am înţeles eu este cum o să facă de acum Orban să trezească liberalii care, se ştie, fac politicile mai mult prin cârciumă.  Se vrea oare Orban a fi un al doilea Burebista care a fost nevoit să ardă viile din teritoriul geto-dac, numai să-i convingă pe oşteni să mai vină şi la serviciu (a se citi bătălie) şi să o mai lase oarbei de băutură? Numai istoria o va dovedi, cu condiţia ca izvoarele ei să fie zămislitoare de apă şi nu de vin sau produse spirtoase.

Şi dacă tot a declarat abstinenţa la partid, Marele Şef Orban Pahar Gol, a mai stabilit şi alocarea sumei necesare înarmării partidului cu bâte folositoare la spargerea de capete, de preferinţă social-democrate.  “Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos", a spus Orban, tremurând un pic a sevraj. Dar de ce numai la judeţ?  Să fie şi la oraşe şi sate, să se bată toată lumea!

La Ploieşti, s-a dat alarma. Personal mă aştept la un meci între şefi: Dobre-Ganea, evident cu tribunele pline. Merg pe 2 solist, fără îndoială, asta dacă se joacă curat şi Adiţă se rezumă la par şi nu vrea să iasă în evidenţă cu înarmarea excesivă. La şedinţele de consiliu local voi cere control corporal la consilierii PNL, că poate-i trece vreunuia prin cap să ia de bună chestia cu parul. Că aia cu trezirea e mai greu de înghiţit. Mă rog, de curs pe gât!