Fructele cu cele mai puţine calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce aportul caloric total, facilitând astfel pierderea în greutate. În plus, dacă includeţi alimente cu un conţinut scăzut de calorii în alimentaţie, cum ar fi fructele, puteţi ajuta la producerea unui deficit caloric.

 

Acesta este componenta cheie dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Acest lucru se datorează faptului că un deficitul caloric apare atunci când consumul zilnic de energie depăşeşte aportul energetic zilnic, ceea ce duce automat la o pierdere în greutate.

 

Fructe cu puţine calorii

Valorile calorice prezentate mai jos corespund unei cantităţi de circa 100 de grame din fiecare fruct.

 

Pepene roşu: 15 calorii

Grepfrut: 26 calorii

Căpşune: 27 calorii

Moşmoane: 28 calorii

Zmeură: 30 calorii

Piersici: 30 calorii

Pepene galben: 30 calorii

Mure: 35 calorii

Prune: 36 calorii

Coacăze roşii: 37 calorii

Pere: 38 calorii

Merişoare: 41 calorii

Mandarine: 41 calorii

Mere: 45 calorii

Smochine: 47 calorii

Cireşe: 48 calorii

Caise: 52 calorii

Portocale: 53 calorii

Ananas: 55 calorii

Kiwi: 56 calorii

Struguri: 61 calorii

Rodii: 62 calorii

 

Sucurile preparate din fructele si legumele din lista sunt aducatoare de calorii suplimentare, iar calitatea de alimente cu zero calorii se pierde partial.  Raman totusi in lista alimentelor ideale pentru dieta, mai ales daca sunt consumate in cantitati mici in prima parte din zi.

 

Fibrele in cantitate mare pe care acestea le contin, fac din aceste alimente un beneficiu pentru dieta. In plus procesul de digestie este lung, ceea ce garanteaza o placuta senzatie de satietate. Cele mai bogate in fibre sunt radacinoasele, legumele verzi si frutele rosii.

 

In plus au proprietati nutritive spectaculoase, protejandu-te impotriva afectiunilor cardiovasculare si cancerului. Toate sunt surse bune de antioxidanti.

 

 

 

 

 

Sursa: www.viva.ro