Vă mai amintiţi de judecătorul Gabriel Apostol, de la Judecătoria Piteşti, cel care în toamna anului trecut a fost implicat într-un scandal iscat într-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti-Pitesti, fiind încătuşat de poliţişti după ce i-a făcut pe aceştia “miliţieni”? Cercetat de Inspecţia Judiciară a CSM şi aflat la un pas de excluderea din magistratură, fostul şef al Secţiei penale a Judecătoriei Piteşti pare să se gândească la viitor şi la posibilitatea de a-şi schimba meseria. În acest sens, Apostol s-a înscris la cunoscutul concurs “Masterchef”, difuzat de postul ProTv, unde şi-a etalat abilităţile de bucătar.

Gabriel Apostol a preparat peşte, primind în final doi de “Da” şi un “Nu” şi intrând astfel în posesia mult-ravnitului sorţ de bucătar care îi permite accesul în faza următoare a concursului. Magistratul a explicat că a venit la emisiune pentru a se împăca cu soţia sa :

"Am urmărit ediţiile Masterchef de la A la Z. Tot timpul zicea Andreea, "Tati, trebuie să te duci acolo !", şi nevastă-mea o completa, "N-are nicio şansă! N-are nicio şansă! Nu se descurcă...". Poftim?! D-aia am venit aici, să le dovedesc că nu sunt atât de nebun precum cred ei. Nu fata mea, că fata mea nu mă crede nebun, dar soţia mă crede un pic dus cu capul. N-aş vrea să spun aici povesti triste, cert este că la momentul ăsta suntem... despărţiţi în fapt. E un subiect nu tocmai vesel al existenţei mele şi eu sper să-l repar tocmai prin venirea mea la Masterchef. (...).

Va ajuta (n.r.-participarea la Masterchef), pentru că până acum televiziunile au ţinut să arate cât de nenorocit este judecătorul Apostol. Au ţinut să arate că judecătorul Apostol s-a bătut cu poliţiştii în benzinăria de la kilometrul 80 - ceea ce nu e deloc adevărat, e cu totul altceva ca a fost bătut, faţă de s-a bătut. Au ţinut să arate că a avut o problemă în familie. Numai dintr-astea au dat. E, acum vreau să se vadă că Gabriel Apostol este în stare să facă şi ceva bun!"

Cu această ocazie, judecătorul a dezvăluit şi cum vede el actul de justiţie. Din dialogul pe care l-a avut cu cei trei realizatori ai emisiunii-concurs, reiese că pentru Apostol nu prea există prezumţia de nevinovăţie, cei care ajung în faţa sa fiind “infractori” şi “borfaşi”.

Sursa : www.luju.ro