Pepenele roşu a fost cultivat pentru prima dată în Egipt. Era un fruct foarte căutat la acea vreme. Unele hieroglife sugerează că era pus în mormintele unor faraoni. Se crede că pepenele era atât de râvnit de egipteni datorită conţinutului ridicat de apă. Hidratarea oferită de pepene este probabil motivul pentru care era privit atât de bine, în condiţiile unei temperaturi foarte ridicate, lipsei apei şi deşertului. Mulţi oameni considreau pepenii o sursă primară de apă, şi asta pentru că, pepenele conţine 92% apă.

Pepenele roşu este foarte bun în diete. Obezitatea este mai rară în Africa şi Asia, iar sărăcia ar putea să nu fie singurul răspuns. Oamenii de pe aceste două continente mănâncă mult pepene roşu.

Cura de slăbire cu pepene roşu este una dintre cele mai simple de urmat. Nu e nevoie de o listă, cântar sau planificări speciale. În plus, după o cură cu pepene roşu nu vei avea doar kilograme în minus ci şi o stare de sănătate de invidiat.

Substanţele conţinute de pepenele roşu te ajută să îţi revitalizezi organismul. Cura din fiecare an cu pepene roşu este deosebit de benefică datorită multiplelor proprietăţi terapeutice: diuretice, depurative, laxative, antilitiazice, antiinflamatoare, antiinfecţioase şi cicatrizante, scrie Diet Power.

La micul dejun trebuie să consumi aceleaşi alimente: o felie de pepene roşu, 2 felii de pâine prăjită şi o cafea cu un cub de zahăr sau cu zaharină. De asemenea, trebuie să bei zilnic 3 l de apă sau de sucuri naturale, neîndulcite, sau ceaiuri.

Pepenele roşu are un conţinut ridicat de apă, aşa că te poate hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă. Pe lângă apă mai conţine calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi saruri hidratante. Mai mult, consumând pepene, te vei proteja de ultraviolete datorită vitaminei C şi beta-carotenului pe care îl conţine pulpa suculentă.

Pepenele roşu fereşte femeile de boli de inimă şi pe bărbaţi de cancer de prostată.

Iată un exemplu de dietă cu pepene roşu:

Ziua 1

Prânz: 100 g de carne fiartă de vacă, 100 g de orez fiert cu sos de roşii şi o felie de pepene roşu.

Cină: 50 g de brânză de vaci, o felie de pâine prăjită şi orice cantitate de pepene roşu.

Ziua 2

Prânz: pâine prăjită, 50 g de piept de pui sau de curcan fiert, o felie de pepene roşu.

Cină: 100 g de peste slab, fiert sau la grătar, o felie de pâine prăjită şi una de pepene roşu.

Ziua 3

Prânz: 30 g de spaghete cu sos de roşii şi brânză rasă şi orice cantitate de pepene roşu.

Cină: o salată mare de legume (roşii, castraveţi, ardei, ceapă, salată verde) şi o felie de pepene roşu.

Ziua 4

Prânz: un castron de supa-crema de legume cu crutoane, 50 g de piept de pui fiert cu o felie de pâine prăjită şi o felie de pepene roşu.

Cină: doi cartofi natur cu parmezan şi verdeaţă şi orice cantitate de pepene roşu

Ziua 5

Prânz: 50 g de carne fiartă de vacă cu sote de ciuperci şi orice cantitate de pepene roşu.

Cină: 50 g de brânză de vaci cu două felii de pâine prăjită şi orice cantitate de pepene roşu.

Sursa: ziare.com