Cercetatorii au descoperit faptul ca broccoli poate sa previna sau chiar sa trateze cancerul la san. Aparent, acest efect este datorat continutului de sulforafan, care ataca celulele stem canceroase ce contribuie la dezvoltarea tumorii. Astfel, consumul acestei legume ar putea ajuta femeile nu numai in prevenire, ci si in tratarare.

In trecut au mai fost studiate aceste efecte anti-cancer ale sulforafanului, insa actualul studiu prezinta faptul ca substanta aceasta ajuta la oprirea dezvoltarii tumorii. Studiul a fost realizat pe soareci de laborator cu cancer la san, iar acestora li s-a injectat un extract de broccoli.

Astfel cercetatorii au putut observa o scadere simtitoare a celulelor canceroase dupa acest tratament. La soarecii care au fost tratati, extractul a putut sa le opreasca dezvoltarea tumorilor.

Insa, conform specialistilor, cantitatea de sulforafan utilizata in acest studiu a fost una mai mare decat cel care se gaseste in broccoli. In plus, acestia nu recomanda suplimentele de sulforafan, deoarece studiul nu a fost deocamdata testat si pe oameni.

Alte studii au prezentat faptul ca broccoli-ul are si o eficienta in prevenirea altor tipuri de cancer, cel de vezica biliara, ovarian sau cel de prostata.