Cercetatorii Universitatii Oxford au ajuns la concluzia ca forma si culoarea veselei si a tacamurile influenteaza gustul bucatelor. Coordonatorul studiului, Vanessa Harrar, spune ca si o schimbare subtila a veselei si a tacamurilor poate afecta perceptia asupra mancarurilor. De exemplu, voluntarii care au consumat iaurt simplu cu lingurite colorate au definit acest produs ca fiind mai dulce si mai scump, in comparatie cu momentul in care au mancat iaurt cu fructe (de culoare roz) cu o lingurita alba. Si tot iaurtul a parut mai dens atunci cand a fost consumat cu o lingurita de plastic.
De asemenea, branza li s-a parut mai sarata atunci cand a fost mancata doar cu ajutorul unui cutit si nu cu furculita sau scobitoarea.
Studiul sugereaza ca avem un raspuns emotional la culori si experienta senzoriala a mancatului se construieste pe asocierile pe care le facem intre culori si alimente. Potrivit Vanessei Harrar, culoarea alimentelor apare diferit in functie baza pe care este prezentata, ai astfel simtitm gusturi diferite.
Psihologii care au participat la studiu ne sfatuiesc sa evitam rosul atat in privinta veselei, cat si in privinta tacamurilor pentru ca aceasta culoare taie aperitul. In plus, daca vrem sa facem impresie este recomandat sa folosim tacamuri grele, pentru ca acestea sunt asociate cu mancarea mai buna.
Culoarea si greutatea tacamurilor influenteaza gustul
27 iunie 2013

Din aceeaşi categorie:
Cartofi franţuzeşti
(19 octombrie 2013)
249 vizualizări
Alimentul recomandat fumătorilor
(8 august 2013)
211 vizualizări
Cartoful copt perfect
(14 august 2013)
3485 vizualizări
Pepenele verde: beneficii remarcabile pentru sănătate
(22 august 2013)
182 vizualizări
Salată grecească cu peşte marinat
(6 iunie 2014)
745 vizualizări
Prunele uscate, atestate ca produs tradiţional românesc
(10 aprilie 2014)
213 vizualizări
Papanaşi
(4 noiembrie 2013)
273 vizualizări
Aperol Spritz - Istoria unui secret italian bine păstrat
(2 mai 2019)
479 vizualizări
Cele mai rapide reţete de salate
(20 iulie 2013 - Clara ION)
273 vizualizări
Alimente care ajută la detoxifierea organismului
(15 iulie 2013 - Clara ION)
182 vizualizări
Alimentele procesate, duşmanul pe care-l tolerăm
(28 iunie 2013)
122 vizualizări
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
(14 aprilie 2019)
327 vizualizări
Căldură mare, gheaţă din belşug
(15 august 2013)
94 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
(2 aprilie 2024)
311 vizualizări
Alimente care protejează creierul
(13 ianuarie 2016)
177 vizualizări
Depresia poate fi prevenită şi prin consumul de peşte
(8 decembrie 2015)
70 vizualizări
Ce nu ştiai despre ciocolată
(7 iulie 2013 - Cristina IANCU)
170 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole