Cercetatorii Universitatii Oxford au ajuns la concluzia ca forma si culoarea veselei si a tacamurile influenteaza gustul bucatelor. Coordonatorul studiului, Vanessa Harrar, spune ca si o schimbare subtila a veselei si a tacamurilor poate afecta perceptia asupra mancarurilor. De exemplu, voluntarii care au consumat iaurt simplu cu lingurite colorate au definit acest produs ca fiind mai dulce si mai scump, in comparatie cu momentul in care au mancat iaurt cu fructe (de culoare roz) cu o lingurita alba. Si tot iaurtul a parut mai dens atunci cand a fost consumat cu o lingurita de plastic.
De asemenea, branza li s-a parut mai sarata atunci cand a fost mancata doar cu ajutorul unui cutit si nu cu furculita sau scobitoarea.
Studiul sugereaza ca avem un raspuns emotional la culori si experienta senzoriala a mancatului se construieste pe asocierile pe care le facem intre culori si alimente. Potrivit Vanessei Harrar, culoarea alimentelor apare diferit in functie baza pe care este prezentata, ai astfel simtitm gusturi diferite.
Psihologii care au participat la studiu ne sfatuiesc sa evitam rosul atat in privinta veselei, cat si in privinta tacamurilor pentru ca aceasta culoare taie aperitul. In plus, daca vrem sa facem impresie este recomandat sa folosim tacamuri grele, pentru ca acestea sunt asociate cu mancarea mai buna.
Culoarea si greutatea tacamurilor influenteaza gustul
27 iunie 2013

Din aceeaşi categorie:
Alimentul toxic din bucataria romanilor. Foarte multe gospodine NU stiu cat e de periculos
(21 octombrie 2020)
221 vizualizări
Aproape totul despre avocado
(21 septembrie 2013)
223 vizualizări
De ce este indicat consumul de ardei iute
(8 septembrie 2017)
688 vizualizări
Margarina interzisă în Bulgaria
(5 februarie 2014)
280 vizualizări
Alimentele procesate, duşmanul pe care-l tolerăm
(28 iunie 2013)
121 vizualizări
Povestea scoţianului care face bunătăţi româneşti la standarde europene
(16 ianuarie 2017)
421 vizualizări
Beneficiile grapefruitului
(26 august 2013)
272 vizualizări
Noua obsesie alimentară a americanilor
(20 martie 2017)
442 vizualizări
Ceaiuri care provoacă somnolenţă
(21 august 2015)
1122 vizualizări
Carnea roşie conţine o moleculă de zahăr responsabilă de apariţia cancerului
(3 ianuarie 2015)
447 vizualizări
Creşte lista îngheţatelor retrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt zeci de sortimente
(13 august 2021)
314 vizualizări
Consumul de junk food afectează funcţiile cognitive
(18 noiembrie 2015)
64 vizualizări
Pe 7 iulie s-a sarbatorit Ziua mondială a ciocolatei ! Iata povestea sa fascinantă !
(8 iulie 2019)
136 vizualizări
Pâine fără E-uri. Aditivii, cu excepţia caramelului, nu vor mai putea fi folosiţi
(16 ianuarie 2014)
145 vizualizări
Scorţişoara, condimentul miracol
(5 august 2013)
163 vizualizări
Dulceaţă de căpşuni
(28 mai 2014)
921 vizualizări
Căldură mare, gheaţă din belşug
(15 august 2013)
93 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole