Şoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie, pentru doctorulzilei.ro.
Nutriţionistul ne recomandă să dăm la o parte şoriciul şi să consumăm, în schimb pulpa sau muşchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conţine şi vitamine din grupul B şi mult fier. La fel ficatul care conţine foarte mult fier şi B-uri dar şi nucleoproteine şi de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienţii cu gută.
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
20 decembrie 2017



Din aceeaşi categorie:
Cum se congelează alimentele corect
(10 august 2013)
179 vizualizări
Vinete bulgăreşti
(23 octombrie 2014)
312 vizualizări
Ştii cum se clasifică vinurile?
(15 aprilie 2018)
103 vizualizări
Ciocolata neagră, bună pentru cardiaci
(12 ianuarie 2015)
294 vizualizări
Ciorbă de burtă
(18 octombrie 2013)
327 vizualizări
Caşcaval pane
(26 octombrie 2013)
679 vizualizări
Scandalul ouălor contaminate. Cât de periculoase sunt pentru sănătate
(18 august 2017)
46 vizualizări
Ciocolata nu îngraşă!
(16 noiembrie 2013)
200 vizualizări
Lupinul - planta care înlocuieşte carnea şi laptele
(26 ianuarie 2017)
418 vizualizări
Pericolul ascuns în roşiile ţuguiate consumate de români. Specialiştii trag un semnal de alarmă
(2 iunie 2021)
156 vizualizări
Sunt sigure pentru consum roşiile româneşti ?
(21 mai 2019)
141 vizualizări
Călătorie culinară în Grecia
(30 iulie 2013 - Cristina IANCU)
167 vizualizări
Untul, previne infarctul
(20 aprilie 2020)
223 vizualizări
Tradiţii culinare neo-zeelandeze
(2 martie 2015)
206 vizualizări
De ce este indicat consumul de ardei iute
(8 septembrie 2017)
688 vizualizări
Marinata: secretul cărnii delicioase
(29 iulie 2013 - Cristina IANCU)
2029 vizualizări
Reţeta îngheţatei, un secret bine păstrat
(5 mai 2019)
120 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025