Şoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie, pentru doctorulzilei.ro.
Nutriţionistul ne recomandă să dăm la o parte şoriciul şi să consumăm, în schimb pulpa sau muşchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conţine şi vitamine din grupul B şi mult fier. La fel ficatul care conţine foarte mult fier şi B-uri dar şi nucleoproteine şi de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienţii cu gută.
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
20 decembrie 2017



Din aceeaşi categorie:
Vinul roşu, cel mai bun medicament din lume
(7 decembrie 2013)
315 vizualizări
Socată
(25 mai 2014)
228 vizualizări
Preţurile la ciocolată ar putea exploda din cauza epidemiei de Ebola
(16 octombrie 2014)
85 vizualizări
Friptură de miel cu miere
(9 aprilie 2014)
257 vizualizări
Cordon Bleu
(1 noiembrie 2013)
120 vizualizări
Pepenele galben – deliciul sănătos
(6 iulie 2013 - Cristina IANCU)
219 vizualizări
Scandalul ouălor contaminate. Cât de periculoase sunt pentru sănătate
(18 august 2017)
51 vizualizări
Broccoli te apără de ulcer
(2 ianuarie 2015)
130 vizualizări
Cafeaua nu cauzează cancer, dar băuturile extrem de fierbinţi ar putea
(27 iunie 2016)
126 vizualizări
Tinctura de propolis poate ajuta la vindecarea a 15 boli
(10 octombrie 2017)
653 vizualizări
Otrava din farfurie. Şi tu pui aşa ceva în ciorbă, fără să ştii că este extrem de toxic
(4 martie 2020)
983 vizualizări
De ce este important micul dejun
(5 decembrie 2016)
99 vizualizări
”Cel mai bun job din lume” - Ghidul Michelin angajează inspectori de restaurante
(1 mai 2017)
410 vizualizări
Desert cu căpşuni şi arahide
(10 iulie 2013 - Clara ION)
331 vizualizări
10 lucruri mai puţin cunoscute despre roşii
(31 iulie 2014)
348 vizualizări
Temperatura optimă a vinului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
229 vizualizări
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
(12 aprilie 2014)
402 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole