Şoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie, pentru doctorulzilei.ro.
Nutriţionistul ne recomandă să dăm la o parte şoriciul şi să consumăm, în schimb pulpa sau muşchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conţine şi vitamine din grupul B şi mult fier. La fel ficatul care conţine foarte mult fier şi B-uri dar şi nucleoproteine şi de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienţii cu gută.
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
20 decembrie 2017



Din aceeaşi categorie:
Pepenele roşu, desertul ideal în lunile de vară
(8 iulie 2014)
164 vizualizări
8 produse româneşti folosite ca ingrediente de McDonald’s
(11 iunie 2015)
262 vizualizări
Ardeiul gras, leguma care trebuie consumată zilnic
(20 februarie 2014)
402 vizualizări
Beneficiile ceaiului verde
(15 mai 2014)
99 vizualizări
6 curiozităţi despre mure
(17 iulie 2015)
496 vizualizări
Vinetele, alimentul potrivit pentru zilele caniculare
(17 august 2014)
106 vizualizări
Stufat de peşte
(4 aprilie 2015)
486 vizualizări
Unele diete vegetariene pot creşte riscul bolilor de inimă
(18 iulie 2017)
151 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
147 vizualizări
Cafeaua nu cauzează cancer, dar băuturile extrem de fierbinţi ar putea
(27 iunie 2016)
124 vizualizări
Alimente pe care nu ar trebui să le mai cumperi
(15 martie 2017)
548 vizualizări
Nestle, în mijlocul unui scandal uriaş: Gigantul elveţian, acuzat că a vândut apă de la robinet, sub numele unui brand premium
(20 august 2017)
285 vizualizări
Cafeaua la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric
(28 ianuarie 2016)
363 vizualizări
Somon cu ierburi aromate şi lămâie caramelizată VIDEO
(29 martie 2014)
227 vizualizări
Produsele bio româneşti, la târgul de produse tradiţionale "Săptămâna Verde" din Berlin
(18 ianuarie 2015)
267 vizualizări
Românii preferă cafeaua la ibric
(17 noiembrie 2013)
443 vizualizări
Alimentele pe care le consumăm zilnic, pe cale de dispariţie.
(11 iunie 2019)
111 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Cele mai periculoase flori de apartament
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Cum a fost înfrântă temuta flotă a lui Goering de o
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Pasiune şi moarte: Lili Brik şi Maiakovski
Publicat la data de 15 iulie 2025
-
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Publicat la data de 11 iulie 2025