Alimentele pe care le consumăm influenţează foarte mult modul în care funcţionează organismul. V-am pregătit o listă cu legumele şi fructele care conţin nutrienţi benefici pentru inimă.

Ananasul. O cană cu bucăţi de ananas conţine doza zilnică recomandată de vitamina C. Ananasul stimulează activitatea cardiacă şi păstrează inima sănătoasă. Nu uitaţi să consumaţi acest fruct doar crud. Cel păstrat în conserve nu este la fel de sănătos pentru organism.

Porumbul. Luteina pe care o conţine porumbul previne îngroşarea arterelor, astfel că el devine unul dintre principalii aliaţi pentru menţinerea sănătăţii inimii.

Spanacul. Studiile efectuate de cercetătorii din Marea Britanie au demonstrat că spanacul conţine nitraţi care ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, el stimulează metabolismul şi previne îmbătrânirea prematură a celulelor nervoase.

Pepenele. Acest fruct pe care toti îl adorăm este foarte bogat în licopen, un antioxidant puternic care ajută la prevenirea atacurilor de cord.

Roşiile. La fel ca pepenele, roşiile conţin foarte mult licopen, astfel ca şi ele ajuta la îmbunătăţirea sănatăţii inimii. În plus, ele pot preveni apariţia cancerului şi pot grăbi vindecarea acestei boli.

Afinele, zmeura şi murele. Potrivit unui studiu recent, trei porţii de afine, mure sau zmeură pe săptămână pot reduce riscul de infarct în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 30 si 50 de ani.

Portocalele. Nu numai că sunt foarte bogate în vitamina C (116 % din doza zilnica recomandata), dar conţin şi fibre care ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare datorită faptului că reglează nivelul de colesterol din organism.