Dacă nu ai auzit până acum despre laptele de aur, atunci este bine să ştii că acesta este o băutură minune care te scapă de multe afecţiuni. Nu mai sta pe gânduri şi prepară şi tu acest elixir care face furori în întreaga lume!

 

Laptele de aur – ce este, de fapt, această băutură

 

Deşi numele v-ar putea duce cu gândul la produsul de provenienţă animală atât de iubit de toată lumea, ei, bine, această băutură populară este de fapt o combinaţie extraordinară intre laptele de migdale, turmeric şi alte ingrediente. Indiferent că alegi să o consumi dimineaţa, în loc de cafea, sau seara, chiar înainte de somn, aceasta este o minune pentru sănătate.

 

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara Laptele de aur:

 

Pasul 1: Pasta de turmeric

Ingrediente:

1/4 cană de pudra de turmeric

1/2 linguriţă de piper

1/2 cană de apă filtrată

 

Pasul 2: Laptele de aur

Ingrediente:

1 cană de lapte de migdale (laptele de cânepă sau de cocoş sunt de asemenea opţiuni bune)

1 linguriţă de ulei de nucă de cocoş

1/4 linguriţă de pastă de turmeric

Puţină miere

 

Cum se prepară Laptele de aur

 

Pentru pasta de turmeric trebuie să amesteci foarte bine toate ingredientele într-o tigie pe care să o pui pe foc potrivit. Amestecă constant iar când se formează o pastă groasă, este gata. Lasă amestecul să se răcească, apoi pune-l la frigider.

 

În ceea ce priveşte pasul al doilea, tot ce ai de făcut este să amesteci ingredientele, mai puţin mierea, într-o tigaie. Da focul la mediu şi amestecă mereu pentru a nu ajunge la punctul de fierbere. La final, se adaugă şi mierea după gust. Simplu, nu-i aşa?!

 

Ce beneficii are pentru organism Laptele de aur

Dacă până acum ai aflat doar cum se prepară acest produs, este necesar să afli şi motivul pentru care a devenit atât de celebru în toată lumea. Numit şi “elixirul sănătăţii”, are acţiuni anticancerigene, antiinflamatorii, hepato-protectoare şi antioxidante.

 

În cazul în care alegi să îl consumi chiar înainte de culcare, Laptele de aur te ajută în problemele digestive. Mai exact, te scapă de balonare, de arsuri stomacale şi de refluxul gastric. De asemenea, stimulează bila în mod natural şi tratează indigestia. Dacă vrei să slăbeşti câteva kilograme şi ai început deja o dietă, poţi să bei cu încredere acest amestec pentru că ajută la accelerarea metabolismului.

 

Beneficiile pe care le aduce organismului nu se opresc aici. Conform specialiştilor, lichidul îmbunătăţeşte circulaţia, este antiaterosclerotic, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele şi reduce nivelul colesterolului.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro