Novacul afumat de Ţara Bârsei a fost certificat la nivel european. România mai mare 3 produse protejate: magiunul de Topoloveni, telemeaua de Ibăneşti şi salamul de Sibiu.
Peştele e tranşat şi afumat la cald, cu rumeguş de esenţă tare.
Ceea ce îl face deosebit este faptul că novacul ajunge la greutatea pentru procesare într-o perioada mai lungă, iar cantitatea de grăsime este redusă la jumătate faţă de novacul crescut la şes.
Fileurile sunt de culoare de la galben-auriu cu reflexe metalice, spre cafeniu, cu textură fibroasă, fără depuneri de grăsime, cu gust uşor afumat şi puţin sărat.
Novacul afumat din Ţara Bârsei va deveni oficial al patrulea produs românesc protejat în 20 de zile de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Cârnaţii de Pleşcoi şi scrumbia de Dunăre afumată ar putea fi următoarele produse certificate de Comisia Europeană.
În anul 2016, la nivel mondial erau garantate peste 1.500 de produse tradiţionale din care UE deţinea supremaţia cu 1.404. Cele mai multe produse protejate le au Italia (296), Franţa (243), Spania (205), Portugalia (139), Grecia (106) şi Germania (96).
Novacul afumat de Ţara Bârsei, certificat de Comisia Europeană
7 aprilie 2017
- citeşte totul despre:
- novac afumat,
- tara barsei,
- certificat,
- romania,
- produse,
- protejate,
- magiun,
- telemea



Din aceeaşi categorie:
De ce alunele caju nu se pot consuma crude
(8 mai 2016)
132 vizualizări
S-a găsit înlocuitorul pentru carne!
(1 iunie 2019)
217 vizualizări
Atenţie la gogoşarii şi castraveţii în oţet!
(13 septembrie 2014)
3706 vizualizări
Pe 7 iulie s-a sarbatorit Ziua mondială a ciocolatei ! Iata povestea sa fascinantă !
(8 iulie 2019)
137 vizualizări
Ardeiul gras, leguma care trebuie consumată zilnic
(20 februarie 2014)
400 vizualizări
Vinul ieftin, otrava din paharele românilor
(9 februarie 2014)
233 vizualizări
Secrete din bucătăria familiei Windsor
(16 mai 2015)
251 vizualizări
Cum se fabrica Eugenia, desertul preferat al românilor VIDEO
(15 februarie 2017)
595 vizualizări
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
(12 aprilie 2014)
388 vizualizări
Zahărul verde, recomandat ca îndulcitor de cafea
(11 aprilie 2016)
447 vizualizări
Unde se găseşte cel mai bun somon afumat din lume
(19 ianuarie 2017)
332 vizualizări
Creierul preferă ciocolata. Sfaturile unui neurolog
(2 mai 2020)
513 vizualizări
Manierele culinare ale japonezilor
(25 septembrie 2013)
124 vizualizări
Un obicei american sănătos: cereale cu lapte
(12 august 2013)
1571 vizualizări
Alimentaţia corectă pentru perioada de vară
(26 iunie 2013)
372 vizualizări
Noua obsesie alimentară a americanilor
(20 martie 2017)
442 vizualizări
Margarina interzisă în Bulgaria
(5 februarie 2014)
280 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole