Felul cafelei pe care o bea cineva îi poate reflecta personalitatea, potrivit unor noi cercetări menţionate de Daily Mail. În cadrul unui studiu s-au descoperit caracteristici comune la persoanele cărora le place acelaşi tip de cafea.
Cine bea cafea tip cappucino este înclinat să fie obsesiv şi îi place să fie stăpân pe situaţie, în timp ce băutorii de cafe latte doresc să le placă celorlalţi.
Doctorul psiholog Ramani Durvasula a desfăşurat un studiu pe circa 1.000 de băutori de cafea. S-au luat în considerare stiluri şi trăsături psihologice precum introversiunea şi extroversiunea, răbdarea, perfecţionismul, căldura, atenţia, sensibilitatea, timiditatea, etc.
Cei care beau cafea neagră sunt în general oneşti şi direcţi. Le place ca lucrurile să fie simple şi pot fi uneori tăcuţi şi prost dispuşi, prăpăstioşi şi indiferenţi.
Băutorii de cafe latte au tendinţa să fie mai nervoşi şi dornici să placă. Sunt gata să îi ajute pe ceilalţi, însă nu se preocupă prea mult de ei înşişi.
Cei care beau cafea solubilă au tendinţa să amâne lucrurile sau să le ignore.
Persoanele care preferă băuturile dulci, gen cafe frappe, sunt "îndrăzneţe din punct de vedere social", nişte "copii mari" cu "inima tânără". Nu fac întotdeauna alegeri bune şi pot fi nechibzuiţi. Dar adesea pot da şi tonul în modă sau alte activităţi.
Cei care preferă cafeaua decafeinizată sau cappucino tind să fie obsesivi, dornici să controleze orice situaţie şi atenţi la detalii.
Studiul este descris în cartea doctorului Durvasula, intitulată "You are what you eat: Change your food attitude, change your life"
Spune-mi ce fel de cafea bei ca să îţi spun cine eşti
22 septembrie 2013



Din aceeaşi categorie:
Pomelo-regele fructelor
(10 octombrie 2013)
599 vizualizări
Afinele – micul deliciu plin de sănătate
(3 mai 2020 - Cristina IANCU)
265 vizualizări
Medicul nutriţionist Mihaela Billic: Alimentul care “ne roade precum rugina”
(7 ianuarie 2018)
774 vizualizări
Un whisky japonez a fost desemnat cel mai bun din lume într-un prestigios ghid britanic
(4 noiembrie 2014)
202 vizualizări
Sunt sigure pentru consum roşiile româneşti ?
(21 mai 2019)
138 vizualizări
Cele mai bune motive pentru care ar trebui să consumi mai des zmeură
(27 februarie 2017)
184 vizualizări
Curiozităţi despre cafea
(14 iulie 2013 - Cristina IANCU)
177 vizualizări
40.931 de litri de apă îmbuteliată scoşi de la vânzare de ANPC
(5 septembrie 2017)
240 vizualizări
Micul dejun - cea mai importantă masă a zilei!
(4 august 2013)
347 vizualizări
8 produse româneşti folosite ca ingrediente de McDonald’s
(11 iunie 2015)
251 vizualizări
Scumpirile ouălor şi untului, anchetate de Consiliul Concurenţei
(24 noiembrie 2017)
136 vizualizări
Doar 15 lei meniul zilei la Yell Wolf Pub
(15 noiembrie 2013)
245 vizualizări
Trucuri simple pentru cel mai bun şi mai arătos cozonac
(19 aprilie 2020)
209 vizualizări
Surplus în industria mondială de cacao
(17 martie 2017)
50 vizualizări
Curiozităţi despre zmeură
(22 iunie 2015)
760 vizualizări
40 de producători români, la cel mai mare târg internaţional de agricultură ecologică
(5 februarie 2014)
379 vizualizări
Ce nu ştiai despre ciocolată
(7 iulie 2013 - Cristina IANCU)
167 vizualizări

Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,

Cele mai populare jocuri de cazinou online sunt în continuare cele ca la aparate
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Brebu- un castel necunoscut!
Publicat la data de 17 februarie 2025
-
O grădină zoologică inedită
Publicat la data de 17 februarie 2025
-
Valentine s Day, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români
Publicat la data de 14 februarie 2025
-
Cum influenţează tehnologia deciziile noastre financiare?
Publicat la data de 17 februarie 2025