Pepenele roşu, suculent şi dulce este desertul ideal în lunile de vară. Pepenele roşu este sărac în grăsimi şi plin de nutrienţi. Miezul de pepene roşu este bogat în vitamina A atât de benefică pentru ochi, vitamina C şi vitamina B. Pepenele roşu scade tensiunea şi menţine sănătatea arterelor.

Mai e puţin timp şi  tarabele din pieţe vor fi invadate de pepeni. Cum nu se poate mai bine! Pepenele roşu este un aliment extrem de bogat în vitamine. Este plin de vitamina A, esenţială pentru vedere. Tot de vedere are grijă şi beta carotenul, prezent în cantitaţi mari în pepene.

Vitamina C şi vitamina B6 sunt şi ele printre vitaminele care fac din pepene un aliment minune.

Pepenele, este, practic, „un produs de lux al acestei lumi” cum spunea Mark Twain. Nu numai că are un gust minunat, dar ţine de foame şi de sete. Este , de altfel, alimentul ideal pentru o zi călduroasă de vară şi cel mai sigur aliat într-o cură de slăbire. Are foarte puţin sodiu şi zero colesterol, deci nu dăunează sănătăţii! Să vă mai spun că studii recente arată că pepenele are şi efect afrodiziac? E clar, pepenele e aproape alimentul perfect!