Dacă sunteţi în căutarea unor suplimente alimentare care să vă tonifice organismul, ginseng-ul şi microalgele Chlorella sunt două dintre cele mai bune opţiuni.
Ginseng-ul coreean (Panax ginseng) este folosit încă din timpuri străvechi în medicina asiatică. Numele său îşi are originea în grecescul ”panakeia”, care se traduce în limba română în sintagma ”vindecă tot”.
Această plantă creşte capacitatea organismului de a se adapta la stres fizic şi psihic, reglând nivelul cortizolului pe axa hipotalamus – hipofiza – corticosuprarenale.
Potrivit unui studiu realizat de Clinica Mayo, administrarea de ginseng a dat rezultate bune în atenuarea oboselii în cazul pacienţilor bolnavi de cancer.
Printre alte beneficii ale ginseng-ului se numără îmbunătăţirea funcţiei imunitare, creşterea longevităţii, îmbunătăţirea performanţelor mentale, cât şi a sermatogenezei şi potenţei.
Ginseng. Alte avantaje:
De asemenea, această plantă-minune reduce riscul accidentelor cardio şi cerebrovasculare, îmbunătăţind, în acelaşi timp, metabolismul lipidelor şi al glucidelor.
Ginseng-ul poate creşte presiunea arterială. Persoanele care urmează un tratament alopat pentru diabet nu vor consuma ginseng decât la recomandarea unui specialist.
Ginseng-ul are şapte substanţe constituente, ginsenozide, care pot avea efecte anti-infalmatorii, potrivit unor experimente publicate în publicaţia Journal of Transitional Medicine.
Efectele ginsenozidelor sunt vizibile în special în diferite nivele ale activităţii imunologice.
Aceste suplimente alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat, ci doar să îl completeze. Produsele nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.
Microalgele Chlorella ajută la detoxifierea organismului
Microalgele Chlorella au proprietăţi de detoxifiere a organismului, prin legarea şi eliminarea din organism a metalelor grele, precum mercur, cadmiu, arsenic sau plumb.
Alte substanţe pe care acest supliment alimentar le elimină sunt pesticidele, dioxina, mucegaiurile, neurotoxinele şi alcoolul. De asemenea, Chlorella ajută la alcalinizarea pH-ului sangvin.
Printre beneficiile acestei microalge care se multiplică doar în condiţii speciale, având nevoie de lumină solară puternică şi de o cantitate mare de dioxid de carbon în apă, este şi reducerea tulburărilor intestinale, cât şi diminuarea halitozei – respiraţia urât mirositoare.
Chlorella ajută la tonifierea generală şi reducerea efectelor îmbătrânirii. Consumul acestui supliment alimentar duce la refacerea structurii materialului genetic ADN şi ARN, cât şi la accelerarea reparării ţesuturilor şi regenerarea celulelor.
Această microalgă ajută în special la ameliorarea stărilor de efort fizic prelungit sau de convalescenţă, stimulând procesul de cicatrizare a rănilor. Este o sursă importantă de clorofilă, crescând utilizarea celulară a oxigenului.
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
23 mai 2017
- citeşte totul despre:
- ginseng,
- suplimente,
- chrlorella,
- alimentare,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Ce boală gravă ascunde pofta exagerată de ciocolată
(14 septembrie 2015)
260 vizualizări
Cătina-elixirul zeilor
(10 februarie 2020 - Cristina IANCU)
464 vizualizări
Un român aruncă anual circa 250 kg de alimente
(7 aprilie 2016)
299 vizualizări
Ciocolata neagră, benefică pentru organism
(14 iulie 2013 - Clara ION)
276 vizualizări
Regimul Dunkan- unul dintre cele mai bune regimuri ale momentului
(28 iunie 2013)
163 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
147 vizualizări
Temperatura optimă a vinului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
223 vizualizări
Un român a bătut italienii la pizza - Locul doi la Campionatul European de Pizza
(16 iunie 2014)
174 vizualizări
Ştii care sunt cele mai poluate fructe şi legume?
(6 februarie 2017)
393 vizualizări
Ce boli poţi să iei când bei apă după altcineva şi nu ştii cât de sănătos e
(16 septembrie 2018)
1724 vizualizări
10 lucruri interesante despre ouă
(23 octombrie 2016)
362 vizualizări
Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci mămăligă
(17 februarie 2016)
1181 vizualizări
Ştii să găteşti cartofi la cuptor? VIDEO
(1 aprilie 2014)
283 vizualizări
Despre murături
(23 august 2013)
214 vizualizări
Ce nu ştiai despre ciocolată
(7 iulie 2013 - Cristina IANCU)
170 vizualizări
Sucul miraculos despre care se spune că tratează cancerul în şase săptămâni. Este natural şi foarte uşor de preparat!
(19 octombrie 2020)
1722 vizualizări
Alimente pe care credeai că nu le mai poţi consuma dacă le congelezi
(31 ianuarie 2017)
165 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole