Dacă sunteţi în căutarea unor suplimente alimentare care să vă tonifice organismul, ginseng-ul şi microalgele Chlorella sunt două dintre cele mai bune opţiuni.
Ginseng-ul coreean (Panax ginseng) este folosit încă din timpuri străvechi în medicina asiatică. Numele său îşi are originea în grecescul ”panakeia”, care se traduce în limba română în sintagma ”vindecă tot”.
Această plantă creşte capacitatea organismului de a se adapta la stres fizic şi psihic, reglând nivelul cortizolului pe axa hipotalamus – hipofiza – corticosuprarenale.
Potrivit unui studiu realizat de Clinica Mayo, administrarea de ginseng a dat rezultate bune în atenuarea oboselii în cazul pacienţilor bolnavi de cancer.
Printre alte beneficii ale ginseng-ului se numără îmbunătăţirea funcţiei imunitare, creşterea longevităţii, îmbunătăţirea performanţelor mentale, cât şi a sermatogenezei şi potenţei.
Ginseng. Alte avantaje:
De asemenea, această plantă-minune reduce riscul accidentelor cardio şi cerebrovasculare, îmbunătăţind, în acelaşi timp, metabolismul lipidelor şi al glucidelor.
Ginseng-ul poate creşte presiunea arterială. Persoanele care urmează un tratament alopat pentru diabet nu vor consuma ginseng decât la recomandarea unui specialist.
Ginseng-ul are şapte substanţe constituente, ginsenozide, care pot avea efecte anti-infalmatorii, potrivit unor experimente publicate în publicaţia Journal of Transitional Medicine.
Efectele ginsenozidelor sunt vizibile în special în diferite nivele ale activităţii imunologice.
Aceste suplimente alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat, ci doar să îl completeze. Produsele nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.
Microalgele Chlorella ajută la detoxifierea organismului
Microalgele Chlorella au proprietăţi de detoxifiere a organismului, prin legarea şi eliminarea din organism a metalelor grele, precum mercur, cadmiu, arsenic sau plumb.
Alte substanţe pe care acest supliment alimentar le elimină sunt pesticidele, dioxina, mucegaiurile, neurotoxinele şi alcoolul. De asemenea, Chlorella ajută la alcalinizarea pH-ului sangvin.
Printre beneficiile acestei microalge care se multiplică doar în condiţii speciale, având nevoie de lumină solară puternică şi de o cantitate mare de dioxid de carbon în apă, este şi reducerea tulburărilor intestinale, cât şi diminuarea halitozei – respiraţia urât mirositoare.
Chlorella ajută la tonifierea generală şi reducerea efectelor îmbătrânirii. Consumul acestui supliment alimentar duce la refacerea structurii materialului genetic ADN şi ARN, cât şi la accelerarea reparării ţesuturilor şi regenerarea celulelor.
Această microalgă ajută în special la ameliorarea stărilor de efort fizic prelungit sau de convalescenţă, stimulând procesul de cicatrizare a rănilor. Este o sursă importantă de clorofilă, crescând utilizarea celulară a oxigenului.
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
23 mai 2017
- citeşte totul despre:
- ginseng,
- suplimente,
- chrlorella,
- alimentare,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Care sunt cele mai sănătoase fructe şi legume pentru consum în România.
(27 iunie 2019)
128 vizualizări
Dieta cu morcovi
(14 septembrie 2014)
216 vizualizări
Două pahare de suc pe zi, la fel de dăunătoare precum tutunul
(4 februarie 2017)
475 vizualizări
Alimentul care reprezintă un pericol de Florii. ANPC trage un semnal de alarmă
(24 aprilie 2021)
154 vizualizări
DIETA cu avocado. Cum poţi slăbi rapid şi sănătos 5 kilograme într-o săptămână
(29 noiembrie 2019)
525 vizualizări
Ştii cum se clasifică vinurile?
(15 aprilie 2018)
105 vizualizări
De ce n-ar trebui sa mai bei apa imbuteliata. Ce alternative ai
(3 august 2020)
150 vizualizări
Cinci diete pentru toamnă
(12 septembrie 2014)
162 vizualizări
Alimente care trebuie ignorate când foamea este prea mare
(16 septembrie 2015)
100 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
(3 iulie 2024)
4717 vizualizări
Lupinul - planta care înlocuieşte carnea şi laptele
(26 ianuarie 2017)
427 vizualizări
Motivele pentru care îţi este poftă să mănânci ciocolată
(14 august 2020)
164 vizualizări
Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci mămăligă
(17 februarie 2016)
1185 vizualizări
Au fost descoperite fructele şi legumele care favorizează acumularea kilogramelor în plus
(8 martie 2017)
200 vizualizări
Vinul roşu, cel mai bun medicament din lume
(7 decembrie 2013)
315 vizualizări
Usturoiul negru, leguma miraculoasă cu efecte fantastice asupra sănătăţii
(13 noiembrie 2014)
375 vizualizări
Beneficiile ghimbirului: reţete tradiţionale împotriva viruşilor
(22 februarie 2017)
556 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole