Dacă sunteţi în căutarea unor suplimente alimentare care să vă tonifice organismul, ginseng-ul şi microalgele Chlorella sunt două dintre cele mai bune opţiuni.
Ginseng-ul coreean (Panax ginseng) este folosit încă din timpuri străvechi în medicina asiatică. Numele său îşi are originea în grecescul ”panakeia”, care se traduce în limba română în sintagma ”vindecă tot”.
Această plantă creşte capacitatea organismului de a se adapta la stres fizic şi psihic, reglând nivelul cortizolului pe axa hipotalamus – hipofiza – corticosuprarenale.
Potrivit unui studiu realizat de Clinica Mayo, administrarea de ginseng a dat rezultate bune în atenuarea oboselii în cazul pacienţilor bolnavi de cancer.
Printre alte beneficii ale ginseng-ului se numără îmbunătăţirea funcţiei imunitare, creşterea longevităţii, îmbunătăţirea performanţelor mentale, cât şi a sermatogenezei şi potenţei.
Ginseng. Alte avantaje:
De asemenea, această plantă-minune reduce riscul accidentelor cardio şi cerebrovasculare, îmbunătăţind, în acelaşi timp, metabolismul lipidelor şi al glucidelor.
Ginseng-ul poate creşte presiunea arterială. Persoanele care urmează un tratament alopat pentru diabet nu vor consuma ginseng decât la recomandarea unui specialist.
Ginseng-ul are şapte substanţe constituente, ginsenozide, care pot avea efecte anti-infalmatorii, potrivit unor experimente publicate în publicaţia Journal of Transitional Medicine.
Efectele ginsenozidelor sunt vizibile în special în diferite nivele ale activităţii imunologice.
Aceste suplimente alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat, ci doar să îl completeze. Produsele nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.
Microalgele Chlorella ajută la detoxifierea organismului
Microalgele Chlorella au proprietăţi de detoxifiere a organismului, prin legarea şi eliminarea din organism a metalelor grele, precum mercur, cadmiu, arsenic sau plumb.
Alte substanţe pe care acest supliment alimentar le elimină sunt pesticidele, dioxina, mucegaiurile, neurotoxinele şi alcoolul. De asemenea, Chlorella ajută la alcalinizarea pH-ului sangvin.
Printre beneficiile acestei microalge care se multiplică doar în condiţii speciale, având nevoie de lumină solară puternică şi de o cantitate mare de dioxid de carbon în apă, este şi reducerea tulburărilor intestinale, cât şi diminuarea halitozei – respiraţia urât mirositoare.
Chlorella ajută la tonifierea generală şi reducerea efectelor îmbătrânirii. Consumul acestui supliment alimentar duce la refacerea structurii materialului genetic ADN şi ARN, cât şi la accelerarea reparării ţesuturilor şi regenerarea celulelor.
Această microalgă ajută în special la ameliorarea stărilor de efort fizic prelungit sau de convalescenţă, stimulând procesul de cicatrizare a rănilor. Este o sursă importantă de clorofilă, crescând utilizarea celulară a oxigenului.
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
23 mai 2017
- citeşte totul despre:
- ginseng,
- suplimente,
- chrlorella,
- alimentare,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
(8 iulie 2013 - Clara ION)
211 vizualizări
Care este diferenţa dintre mandarine şi clementine. Detaliul puţin ştiut despre cele două fructe
(16 octombrie 2023)
792 vizualizări
Cele mai bune leacuri din cămară
(27 martie 2014)
278 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
185 vizualizări
Cojile de nuci, miracol pentru sănătate
(20 octombrie 2014)
552 vizualizări
Dulceaţa de trandafiri în registrul produselor tradiţionale
(9 martie 2017)
402 vizualizări
Cinci diete pentru toamnă
(12 septembrie 2014)
158 vizualizări
Alimentele banale care devin toxice in cateva minute. Greseala pe care o fac multe gospodine
(10 noiembrie 2020)
142 vizualizări
Impactul energizantelor asupra sănătăţii. Ce ingredinte se regăsesc în băuturile considerate toxice?
(10 februarie 2017)
287 vizualizări
Cum a ajuns avocado să fie „vedeta” dietelor sănătoase?
(9 martie 2020)
66 vizualizări
Fisticul te scapă de anxietate şi stres
(7 martie 2014)
241 vizualizări
Yell Wolf Pub vă propune meniul zilei! Ştii să prepari cea mai bună ciorbă de legume?
(18 noiembrie 2014)
167 vizualizări
Despre murături
(23 august 2013)
200 vizualizări
Vinetele, alimentul potrivit pentru zilele caniculare
(17 august 2014)
106 vizualizări
Oliver: Zahărul poate distruge vieţi şi ar trebui impozitat la fel ca tutunul
(6 ianuarie 2015)
141 vizualizări
Ştiai că le poţi prepara şi la grătar?
(11 iulie 2013 - Clara ION)
228 vizualizări
Ştii să găteşti cartofi la cuptor? VIDEO
(1 aprilie 2014)
282 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole