Dacă sunteţi în căutarea unor suplimente alimentare care să vă tonifice organismul, ginseng-ul şi microalgele Chlorella sunt două dintre cele mai bune opţiuni.
Ginseng-ul coreean (Panax ginseng) este folosit încă din timpuri străvechi în medicina asiatică. Numele său îşi are originea în grecescul ”panakeia”, care se traduce în limba română în sintagma ”vindecă tot”.
Această plantă creşte capacitatea organismului de a se adapta la stres fizic şi psihic, reglând nivelul cortizolului pe axa hipotalamus – hipofiza – corticosuprarenale.
Potrivit unui studiu realizat de Clinica Mayo, administrarea de ginseng a dat rezultate bune în atenuarea oboselii în cazul pacienţilor bolnavi de cancer.
Printre alte beneficii ale ginseng-ului se numără îmbunătăţirea funcţiei imunitare, creşterea longevităţii, îmbunătăţirea performanţelor mentale, cât şi a sermatogenezei şi potenţei.
Ginseng. Alte avantaje:
De asemenea, această plantă-minune reduce riscul accidentelor cardio şi cerebrovasculare, îmbunătăţind, în acelaşi timp, metabolismul lipidelor şi al glucidelor.
Ginseng-ul poate creşte presiunea arterială. Persoanele care urmează un tratament alopat pentru diabet nu vor consuma ginseng decât la recomandarea unui specialist.
Ginseng-ul are şapte substanţe constituente, ginsenozide, care pot avea efecte anti-infalmatorii, potrivit unor experimente publicate în publicaţia Journal of Transitional Medicine.
Efectele ginsenozidelor sunt vizibile în special în diferite nivele ale activităţii imunologice.
Aceste suplimente alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat, ci doar să îl completeze. Produsele nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.
Microalgele Chlorella ajută la detoxifierea organismului
Microalgele Chlorella au proprietăţi de detoxifiere a organismului, prin legarea şi eliminarea din organism a metalelor grele, precum mercur, cadmiu, arsenic sau plumb.
Alte substanţe pe care acest supliment alimentar le elimină sunt pesticidele, dioxina, mucegaiurile, neurotoxinele şi alcoolul. De asemenea, Chlorella ajută la alcalinizarea pH-ului sangvin.
Printre beneficiile acestei microalge care se multiplică doar în condiţii speciale, având nevoie de lumină solară puternică şi de o cantitate mare de dioxid de carbon în apă, este şi reducerea tulburărilor intestinale, cât şi diminuarea halitozei – respiraţia urât mirositoare.
Chlorella ajută la tonifierea generală şi reducerea efectelor îmbătrânirii. Consumul acestui supliment alimentar duce la refacerea structurii materialului genetic ADN şi ARN, cât şi la accelerarea reparării ţesuturilor şi regenerarea celulelor.
Această microalgă ajută în special la ameliorarea stărilor de efort fizic prelungit sau de convalescenţă, stimulând procesul de cicatrizare a rănilor. Este o sursă importantă de clorofilă, crescând utilizarea celulară a oxigenului.
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
23 mai 2017
- citeşte totul despre:
- ginseng,
- suplimente,
- chrlorella,
- alimentare,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Câte calorii au cartofii prăjiţi
(21 septembrie 2015)
508 vizualizări
Legătura neaşteptată dintre COVID-19 şi lactatele de băut. Specialiştii susţin că probioticele ne-ar putea ajuta în lupta anti-coronavirus
(15 aprilie 2020)
1474 vizualizări
Ce ştiţi şi ce nu ştiţi despre clasicul şniţel?
(18 februarie 2018)
1646 vizualizări
Cartofii şi pastele făinoase nu îngraşă
(3 mai 2021)
351 vizualizări
Alimente care protejează creierul
(13 ianuarie 2016)
176 vizualizări
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet
(1 martie 2016)
267 vizualizări
Vrei să fii pregătit de apocalipsă? Un supermarket vinde un kit de supravieţuire!
(12 aprilie 2018)
94 vizualizări
Caşcaveaua de Valea Doftanei, înregistrată la OSIM
(31 ianuarie 2015)
259 vizualizări
Salată grecească cu peşte marinat
(6 iunie 2014)
721 vizualizări
Efectele miraculoase ale gălbenuşului de ou
(16 septembrie 2013 - Cristina IANCU)
202 vizualizări
Salata Caesar
(30 octombrie 2013)
132 vizualizări
Unde se găseşte cel mai bun somon afumat din lume
(19 ianuarie 2017)
335 vizualizări
Cele mai bune alimente pentru inima ta
(13 septembrie 2013)
136 vizualizări
Marinata: secretul cărnii delicioase
(29 iulie 2013 - Cristina IANCU)
2030 vizualizări
Impactul energizantelor asupra sănătăţii. Ce ingredinte se regăsesc în băuturile considerate toxice?
(10 februarie 2017)
288 vizualizări
ANPC: Jumătate din sortimentele de jeleuri conţin coloranţi extraşi din gândaci
(7 iulie 2016)
711 vizualizări
Ciocolata nu îngraşă!
(16 noiembrie 2013)
200 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025