Cu toate că zmeura nu este la fel de populară precum alte fructe de pădure, aceasta are un gust delicios şi, în plus, câteva beneficii pentru sănătate greu de refuzat.

Zmeura are un conţinut bogat de fibre, antioxidanţi şi vitamine. De asemenea, reprezintă o sursă perfectă de acid elagic, care opreşte creşterea celulelor canceroase. Mai multe despre consumul de zmeură şi avantajele pe care le aduce vieţii tale poţi regăsi mai jos.

1. Reduce degenerarea maculară

Când vorbim despre prevenirea degenerării maculare, este evident faptul că nu te poţi baza doar pe zmeură. Însă 2-3 pumni de zmeură pe zi pot ajuta la prevenirea pierderii vederii şi la încetinirea progresiei degenerării maculare.

2. Îmbunătăţeşte funcţiile sistemului reproducător la femei

Zmeura se folosea din cele mai vechi timpuri pentru îmbunătăţirea funcţiilor sistemului reproducător al femeilor. În prezent, mulţi medici ginecologi le recomandă femeilor consumul de zmeură, pentru a reduce fluxul menstrual puternic, iar în cazul femeilor gravide poate ameliora greaţa, preveni hemoragia şi combate durerile.

3. Previne apariţia ridurilor

Indiferent de vârstă, sexul feminin întotdeauna îşi va dori să evite sau să îndepărteze ridurile. Cremele anti-aging nu sunt întotdeauna la fel de eficiente precum se spune în reclame, aşa că poţi încerca metode naturale pentru prevenirea ridurilor premature şi estomparea celor deja prezente.Pe lângă consumul regulat de zmeură, poţi folosi acest fruct şi într-o mască facială (cu făină de ovăz, miere, iaurt şi miere).

4. Întăreşte sistemul imunitar

Vara s-ar putea să fie cel mai bun sezon pentru întărirea sistemului imunitar, datorită faptului că regăseşti în piaţă legume şi fructe proaspete. Zmeura are un conţinut bogat de vitamina C, care ajută sistemul imunitar să rămână puternic şi sănătos. De asemenea, fructele de zmeură conţin şi antioxidanţi, care previn unele boli grave.

5. Te ajută să-ţi menţii silueta

Probabil că urmezi dieta potrivită pentru a scăpa de kilogramele nedorite şi pentru a-ţi menţine silueta. Însă te-ai gândit vreodată să incluzi zmeura în dieta ta zilnică? Mulţi nutriţionişti uită de ajutorul pe care îl pot oferi fructele de zmeură. Acestea reprezintă o sursă excelentă de fibre dietetice şi mangan. Manganul este responsabil pentru arderea grăsimilor, prin accelerarea metabolismului, în timp ce fibrele pot încetini procesul digestiv.

6. Previne cancerul

După cum am amintit mai sus, consumul regulat de zmeură scade riscul apariţiei cancerului, datorită conţinutului de acid elagic, un fitonutrient care ajută organismul să scape de radicalii liberi.