Căpşunile sunt deja pe tarabele din pieţe şi, cu toate că sunt printre cele mai delicioase fructe de vară, ele pot fi şi periculoase.

 

Pericolul descoperit de un român în căpşuni

Specialiştii arată de ce căpşunile sunt pe lista neagră a fructelor, iar asta din cauza pesticidelor. Faptul că ele conţin chimicale care să le facă mari şi să crească foarte repede, le face să aibă un gust deloc apetisant.

 

Au fost depistate pesticide în 40% dintre căpşuni. Acestea conţin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung şi la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizaţia nonprofit din SUA.

 

Organizaţia analizează an de an datele de testare şi identifică fructele cu cel mai mare număr de pesticide. 98% dintre căpşuni, piersici, nectarine şi mere au cel puţin un produs chimic. În plus, testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate şi curăţate.

 

Cele mai periculoase pesticide se află în căpşuni

Pesticidele din căpşuni prezintă riscuri mari de sănătate pentru consumatori, dar şi pentru lucrătorii care locuiesc în apropierea fermelor de căpşuni. În plus, unele pesticide sunt atât de periculoase încât au fost interzise în unele ţări.

 

Oamenii au observat asta şi chiar spun că gustul nu este deloc bun şi se simt pesticidele, care le schimbă chiar şi mirosul.

 

”Ce spuneţi? Arată bine? Dacă vrei să te omori singur sau să-ţi îmbolnăveşti copiii, trebuie doar să le mănânci. Au un miros puternic de DTT iar dacă le guşti, se simte cum sunt îmbălsămate cu chimicale periculoase.

 

Le-am cumpărat azi din Piaţa Progresul din Capitală. Scria mare ”căpşuni româneşti”. Cine or fi criminalii ăştia care otrăvesc oamenii cu bună ştiinţă?  După miros, sigur sunt căpşuni turceşti.

 

Acelaşi miros de pesticide se simte în supermarketuri la lămâile, portocalele şi legumele aduse din Turcia. Instituţiile statului cu siguranţă nu există, să controleze ce se introduce pe piaţa în ţara noastră”, a fost postarea făcută de Nicolae Pană pe pagina sa de Facebook.

 

Printre cele mai sigure fructe se numără cele bio, dar şi ananas, papaya, mango, grapefruit, pepenii galbeni sau verzi şi kiwi.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro