Broccoli este o leguma din familia cruciferelor ce se utilizeaza foarte des in alimentatie. Are o valoare nutritiva si alimentara ridicata, si de asemenea un continut bogat in glucide, vitamine si saruri minerale.

Aceasta legume miraculoasa are un continut foarte sarac in grasimi saturate si colesterol (tinde catre zero), fiind un aliment ideal in dietele de slabire, scrie BZI.ro.
Broccoli este foarte bogat in vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu si zinc.

Alcatuit in procent de 90% din apa, broccoli este plin de nutrienti esentiali pentru viata. Un mic buchet de broccoli are mai multe fibre decat o cana de paste integrale si mai multa vitamina C decat 2 portocale.

Broccoli ofera multe beneficii pentru sanatate. Datorita compozitiei sale de sulforafan, este considerat alimentul numarul unu de lupta impotriva cancerului. Aceasta compozitie da semnal genelor noastre sa stimuleze productia de enzime care detoxifiaza potentialele produse cu compozitie ce poate cauza cancerul. Sulforafanul omoara si bacteria helicobacter pilori, cea care cauzeaza ulcerele.
Vitamina C si beta-carotenul din broccoli protejeaza ochii de cataracta si pazesc celulele de atacul radicalilor liberi care afecteaza memoria.

Broccoli este indicat in dietele pentru detoxifiere prin fitonutrientii care se gasesc in aceasta leguma, deoarece timit un semnal genelor pentru a creste productia de enzime implicate in detoxifiere, proces prin care organsimul elimina reziduurile.

Prin cantitatea importanta de fibre solubile, bloccoli ajuta la reducerea colesterolului rau (LDL) din organism.