Ingrediente
500 g ciuperci
50 g unt
4 linguri cu smântână
2 linguri cu făină
2 l supă de legume
200 g aluat de foitaj
2 galbenuşuri
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare
Tăiem ciupercile şi le călim in unt topit 4-5 minute. Adaugam făina şi amestecam. Turnăm supa de legume, punem capacul şi lăsăm să fiarbă la foc redus pană când se inmoaie ciupercile.
Stingem focul, lasam supa crema de ciuperci sa se racoreasca 10-15 minute, o pasam cu un mixer. Punem smantana intr-un vas, o amestecam cu doua polonice cu supa si adaugam totul in oala.
Punem supa crema de ciuperci in patru vase ceramice micute. Ungem marginea vaselor cu putin galbenus usor batut, aşezăm câte un cerc din aluat pe fiecare vas si il presam bine pe margini.
Lasam sa se odihneasca zece minute, ungem deasupra cu galbenus. Bagam la cuptor 15 minute. Scoatem supa din cuptor, o lasam sa se racoreasca 4-5 minute, apoi o servim.