Îţi doreşti un desert aromat şi sănătos, care să îţi îndulcească zilele de toamnă? Dovleacul este unul dintre alimentele care însoţesc venirea toamnei, răsfăţându-ţi papilele gustative cu aroma sa dulce. Fie ca îl foloseşti pentru placintă sau supă, fie că preferi să îl coci şi să îl consumi ca atare, poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea ta.
Spre exemplu, dovleacul conţine antioxidanţi care îţi întăresc imunitatea, îţi protejează ochii şi te pot chiar feri de cancer. Unii din aceşti antioxidanţi – alfa-carotenul şi beta-carotenul – sunt cei care-i conferă dovleacului culoarea portocalie.
Dovleacul conţine o cantitate considerabilă de fibre, acestea fiind necesare pentru controlarea glicemiei, scăderea colesterolului şi păstrarea unei greutăţi normale.
În plus, este sărac în calorii şi grăsimi. Toamna este anotimpul plăcintelor, savurate alături de un ceai cald. Totuşi, dulciurile pot avea de multe ori efecte nedorite asupra siluetei tale. Soluţia? Încearcă plăcinta cu dovleac, care conţine un număr mic de calorii faţă de alte preparate similare. De asemenea, dovleacul copt este un desert delicios. Dacă ţi se pare că ai vrea să fie mai dulce, adaugă puţină scorţişoară în loc de zahăr.
Dovleacul conţine vitaminele A, C şi E, precum şi magneziu, potasiu şi fier.
Beneficiile dovleacului
29 noiembrie 2020
- citeşte totul despre:
- dovleacului,
- grasimi,
- cantitate,
- controlarea,
- aromat,
- placinta


Din aceeaşi categorie:
Caşcaveaua de Valea Doftanei, înregistrată la OSIM
(31 ianuarie 2015)
258 vizualizări
Cum se face cafeaua perfectă. A fost descoperit secretul pe care întreaga lume încerca să îl afle de ani de zile
(27 ianuarie 2020)
313 vizualizări
Salata de cartofi, o cină gustoasă
(21 iulie 2013 - Clara ION)
369 vizualizări
Totul despre broccoli
(29 ianuarie 2014)
458 vizualizări
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic nuci
(29 iulie 2017)
403 vizualizări
Băutura românească, vândută cu 2000 de euro
(26 martie 2018)
229 vizualizări
VIDEO: Cele mai rare paste din lume. Doar trei femei ştiu să le prepare
(22 octombrie 2016)
470 vizualizări
Secrete din bucătăria familiei Windsor
(16 mai 2015)
251 vizualizări
Superstiţii culinare
(17 august 2013)
359 vizualizări
Sibiu ar putea deveni prima Regiune Gastronomică Europeană din România
(25 septembrie 2016)
285 vizualizări
De ce este important micul dejun
(5 decembrie 2016)
94 vizualizări
Porumbul, plin de vitamine
(29 iulie 2014)
147 vizualizări
Cojile de nuci, miracol pentru sănătate
(20 octombrie 2014)
553 vizualizări
Patru linguriţe de ulei de măsline pe zi scad riscul de infarct în şase săptămâni
(22 noiembrie 2014)
96 vizualizări
Novacul afumat de Ţara Bârsei, certificat de Comisia Europeană
(7 aprilie 2017)
226 vizualizări
Magazinele din România, invadate de brânză fără lapte
(30 ianuarie 2015)
211 vizualizări
Un român aruncă anual circa 250 kg de alimente
(7 aprilie 2016)
299 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025