S-a descoperit fructul care poate înlocui carnea. Acesta are o textură asemănătoare, semănând foarte mult cu cea de vită.
Jackfruit este în plus foarte aromat şi este plin de vitamine şi minerale. Fructul cântăreşte şi peste 25 de kilograme dar comestibil este doar miezul.
Originar din Asia de Est, fructul de jackfruit este preferat de cei care vor să urmeze un regim fără carne.
În România, acesta nu se găseşte încă sub formă proaspătă, fiiind şi extrem de voluminos, dar în schimb se comercializează sub forma de conservă sau chiar suc în magazinele de specialitate. Asiaticii îl prepară exact ca pe produsele din carne pe grătar, cu sos curry sau prăjit.
Este bogat în fibre dar nu are zaharuri. Doctorii recomandă consumul de jackfruit având în vedere faptul că este un aliment sănătos care poate fi util în multe afecţiuni.
India este cel mai mare producător de jackfruit din lume cu peste 1,4 milioane de tone pe locurile 2 şi 3 situându-se Indonesia şi Filipine.