Ingrediente
1,5 kg burtă,
1-2 cepe,
1 morcov mare sau 2 mici,
1 ţelină
100 gr usturoi
smantana,
1 gogoşar roşu ,
2 gălbenuşuri,
5-6 lg de ulei,
pătrunjel verde,
oţet
sare
piper
Mod de preparare
Amestecul pentru ciorba de burtă se opăreşte şi se spalş.Ouăle se sparg şi se separă albuşurile de galbenuşuri. Morcovii şi rădăcină de ţelină se curăţă, se spală şi se taie în două sau în patru, pe lungime, iar ceapa se taie în două. Usturoiul se curăţă şi se spală: 50 g se lasă intreg, iar 50 g se zdrobesc. Gogoşarii roşii în oţet se taie fâşii lungi.
Amestecul pentru ciorba de burtă se fierbe circa şase ore in opt litri de apă şi se spumează, după care se adaugă morcovii, ceapă, rădăcina de ţelina, piperul, usturoiul întreg şi sarea. După fierbere, carnea se taie fâşii subţiri, lungi de circa 5 cm. Zeama se strecoară şi se toarnă peste carne. Separat se amestecă făina cu iaurtul sau smântâna şi gălbenuşurile şi se toarnă treptat în ciorbă amestecând continuu. Se adăuga oţetul, gogoşarii şi usturoiul zdorbit amestecat cu 200 g de zeamă de la ciorbă şi strecurat. Se mai fierbe totul încă 10 minute.
Preparatul se serveşte fierbinte.