Pepenele cu brânză sau pepenele cu pâine reprezintă combinaţiile alimentare preferate pentru mulţi români, însă nu sunt deloc o alegere sănătoasă. Medicii spun că nu ar trebui să mâncăm niciodată pepene în combinaţie cu un alt aliment, mai cu seamă cu brânză şi pâine, pentru că este un aliment foarte acid.

 

Pepenele roşu este un aliment extrem de sănătos, bogat în vitamine şi minerale esenţiale, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Mai mult, pepenele roşu are şi foarte puţine calorii, este săţios şi un aliment ideal în cure de slăbire.

 

Datorită conţinutului său de apă şi fibre, pepenele roşu previne constipaţia şi contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos. Mai mult, acest aliment reduce durerile musculare datorită aminoacidului L-citrulină care se întâlneşte în pepenele roşu.

 

Atenţie, însă! Medicii spun că pepenele roşu nu se combina cu niciun alt produs alimentar, mai ales pâine sau brânză. În principal, din asocierea este una greşită pentru că pepenele roşu este un produs foarte acid, care fermentează în stomac şi încetineşte digestia altor produse. Mai mult, această fermentare duce la balonare.

 

În al doilea rând, se ştie că pepenele elimină senzaţia de foame şi facilitează eliminarea apei pe care corpul o reţine, dar în combinaţie cu brânza, care este un aliment foarte sărat, îşi pierde această calitate.

 

Pâinea, pe de altă parte, este un aliment care conţine suficient zahăr încât nivelul glicemiei să crească rapid, iar combinaţia cu pepene – bogat în zaharuri, nu va fi deloc una fericită pentru organism.

 

Şi seminţele de pepene roşu sunt extrem de sănătoase şi sunt recomandate consumului.

 

 

 

Sursa: www.viva.ro