Variaţiile bruşte de temperatură şi umiditatea crescută, din această perioadă, sunt cele mai prielnice momente pentru apariţia răcelilor şi a virozelor. Pentru a preveni îmbolnăvirile, dar şi pentru a accelera vindecarea poţi să apelezi, pe lângă medicamentele prescrise de medic, la câteva alimente care te vor ajuta să depăşeşti sezonul răcelilor.
Vitamina C este cel mai important aliat al vostru în această perioadă. E bine să mănânci tot timpul fructe, nu doar când te-a lovit răceala. Trebuie ştiut că nu citricele sunt fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina C, ci kiwi-ul. Un fruct de kiwi conţine mult mai multe vitamine şi minerale decât o portocală. Pe lângă faptul că e bogat în vitamina C, kiwi-ul este şi un antioxidant şi antiimflamator.
Supa de pui este cel mai vechi remediu împotriva răcelii. Acest lucru a fost verificat şi de cercetători şi s-a ajuns la concluzia că supa de pui, care conţine şi multe legume, are efecte benefice asupra organismului. Supa de pui, consumată caldă, ajuta la desfundarea nasului, calmarea durerilor de gât şi scăderea temperaturii, în plus este plină de vitamine şi substanţe active care ajută la întărirea imunităţii.
În afară de supa de pui, mai sunt şi alte supe de legume care pot fi de mare ajutor în acest sezon spre exemplu varza, salată, conopida şi broccoli-ul conţin antioxidanţi şi ajuta la eliminarea substanţelor toxice din organism.
Usturoiul este un alt aliment folosit ca leac în multe afecţiuni. Se ştie că are, între altele, proprietăţi antiseptice şi antibacteriane. Pentru a stimula imunitatea se recomandă şi consumul de ceapă, nucşoara, cuişoare, scorţişoară, mentă sau ghimbir proaspăt.
Ce poate nu aţi ştiut este ca şi carnea roşie şi ficatul sunt nişte alimente care gatite corespunzător pot contribui la fortifierea organismului. Carnea roşie şi ficatul conţin mult fier, vitamina K şi proteine. Consumul acestor alimente ajuta şi la preîntâmpinarea anemiilor
Alte alimente importante care trebuie să apară pe meniul cuiva care a contactat o viroză ori o răceală este pâinea prăjită cu unt şi miere, salatele de legume şi de fructe şi bineînţeles ceaiurile. Există amestecuri de plante special concepute pentru combaterea răcelilor, dar dacă nu le găsiţi pe acestea puteţi consuma ceai de muşeţel, de cimbrişor, de busuioc, coji de ceapă ori hibiscus.
Cel mai important lucru pe lângă aportul de vitamine şi alimentaţia corectă este şi o medicamentaţie corespunzătoare. Nu luaţi medicamente după ureche, nici măcar extrase din plante. Cereţi intotdeuna sfatul medicului şi al farmacistului atunci când apelaţi la un tratament medicamentos.
Alimente anti-răceală
2 octombrie 2013


Din aceeaşi categorie:
TOP 10 cele mai sănătoase alimente
(9 iulie 2013 - Clara ION)
218 vizualizări
Spune-mi ce fel de cafea bei ca să îţi spun cine eşti
(22 septembrie 2013)
284 vizualizări
Preţurile uleiului de măsline cresc puternic din cauza vremii nefavorabile din Italia şi Spania
(10 februarie 2017)
275 vizualizări
Un desert savuros- îngheţata de zmeură
(13 iulie 2013 - Clara ION)
156 vizualizări
Catina – bună la toate!
(6 ianuarie 2014)
466 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic 4 ceşti de cafea
(17 februarie 2020)
105 vizualizări
Stufat de peşte
(4 aprilie 2015)
534 vizualizări
Ulei de măsline virgin vândut ca fiind extravirgin într-un mare lanţ de supermarketuri
(12 februarie 2018)
982 vizualizări
Totul despre broccoli
(29 ianuarie 2014)
465 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
Motivele pentru care îţi este poftă să mănânci ciocolată
(14 august 2020)
167 vizualizări
Tabelul caloriilor pentru carne şi peşte
(13 octombrie 2013)
1660 vizualizări
Alimente pe care trebuie să le consumi vara
(22 iulie 2013 - Clara ION)
114 vizualizări
Novacul afumat de Ţara Bârsei, certificat de Comisia Europeană
(7 aprilie 2017)
232 vizualizări
Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci mămăligă
(17 februarie 2016)
1204 vizualizări
Cancerul la sân poate fi prevenit cu broccoli
(13 decembrie 2015)
394 vizualizări
Greşeala fundamentală pe care o fac oamenii care mănâncă seara
(17 ianuarie 2017)
153 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole