Variaţiile bruşte de temperatură şi umiditatea crescută, din această perioadă, sunt cele mai prielnice momente pentru apariţia răcelilor şi a virozelor. Pentru a preveni îmbolnăvirile, dar şi pentru a accelera vindecarea poţi să apelezi, pe lângă medicamentele prescrise de medic, la câteva alimente care te vor ajuta să depăşeşti sezonul răcelilor.
Vitamina C este cel mai important aliat al vostru în această perioadă. E bine să mănânci tot timpul fructe, nu doar când te-a lovit răceala. Trebuie ştiut că nu citricele sunt fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina C, ci kiwi-ul. Un fruct de kiwi conţine mult mai multe vitamine şi minerale decât o portocală. Pe lângă faptul că e bogat în vitamina C, kiwi-ul este şi un antioxidant şi antiimflamator.
Supa de pui este cel mai vechi remediu împotriva răcelii. Acest lucru a fost verificat şi de cercetători şi s-a ajuns la concluzia că supa de pui, care conţine şi multe legume, are efecte benefice asupra organismului. Supa de pui, consumată caldă, ajuta la desfundarea nasului, calmarea durerilor de gât şi scăderea temperaturii, în plus este plină de vitamine şi substanţe active care ajută la întărirea imunităţii.
În afară de supa de pui, mai sunt şi alte supe de legume care pot fi de mare ajutor în acest sezon spre exemplu varza, salată, conopida şi broccoli-ul conţin antioxidanţi şi ajuta la eliminarea substanţelor toxice din organism.
Usturoiul este un alt aliment folosit ca leac în multe afecţiuni. Se ştie că are, între altele, proprietăţi antiseptice şi antibacteriane. Pentru a stimula imunitatea se recomandă şi consumul de ceapă, nucşoara, cuişoare, scorţişoară, mentă sau ghimbir proaspăt.
Ce poate nu aţi ştiut este ca şi carnea roşie şi ficatul sunt nişte alimente care gatite corespunzător pot contribui la fortifierea organismului. Carnea roşie şi ficatul conţin mult fier, vitamina K şi proteine. Consumul acestor alimente ajuta şi la preîntâmpinarea anemiilor
Alte alimente importante care trebuie să apară pe meniul cuiva care a contactat o viroză ori o răceală este pâinea prăjită cu unt şi miere, salatele de legume şi de fructe şi bineînţeles ceaiurile. Există amestecuri de plante special concepute pentru combaterea răcelilor, dar dacă nu le găsiţi pe acestea puteţi consuma ceai de muşeţel, de cimbrişor, de busuioc, coji de ceapă ori hibiscus.
Cel mai important lucru pe lângă aportul de vitamine şi alimentaţia corectă este şi o medicamentaţie corespunzătoare. Nu luaţi medicamente după ureche, nici măcar extrase din plante. Cereţi intotdeuna sfatul medicului şi al farmacistului atunci când apelaţi la un tratament medicamentos.
Alimente anti-răceală
2 octombrie 2013


Din aceeaşi categorie:
Două vinuri româneşti, în topul celor mai bune 200 de băuturi din lume
(19 iunie 2014)
207 vizualizări
Care sunt fructele şi legumele care conţin concentraţii mari de pesticide
(29 mai 2015)
227 vizualizări
Specialişti nutriţie: Fructele nu îngraşă, chiar dacă au fructoză
(28 mai 2019)
116 vizualizări
Cele mai rapide reţete de salate
(20 iulie 2013 - Clara ION)
265 vizualizări
Alimentele acide cresc riscul de diabet
(23 noiembrie 2013)
332 vizualizări
Foie gras-ul a fost interzis in California
(9 ianuarie 2019)
114 vizualizări
Apa îmbuteliată este pericol public. Oricând poate izbucni o epidemie
(24 aprilie 2015)
108 vizualizări
Churros
(19 septembrie 2013)
548 vizualizări
De ce alunele caju nu se pot consuma crude
(8 mai 2016)
133 vizualizări
Motivele pentru care îţi este poftă să mănânci ciocolată
(14 august 2020)
161 vizualizări
Vinurile nobile, soluţia viticultorilor argentinieni pentru a face faţă concurenţei
(17 mai 2015)
205 vizualizări
Ştii care este diferenţa dintre zahărul vanilat şi zahărul vanilinat?
(31 ianuarie 2016)
1662 vizualizări
Fructele care combat cancerul
(30 ianuarie 2017)
133 vizualizări
Reţeta minune găsită în Tibet: elixirul din usturoi şi alcool previne atacul de cord şi tumorile
(3 septembrie 2014)
585 vizualizări
Alimente care te pot îmbolnăvi dacă nu le mănânci cum trebuie
(29 ianuarie 2017)
251 vizualizări
Topul producătorilor de bere din UE. Pe ce loc se află România
(9 august 2017)
363 vizualizări
Alimente care protejează creierul
(13 ianuarie 2016)
176 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025