În perioada mai rece, atunci când răcelile şi gripele devin virale, specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să consume cât mai multe fructe şi citrice, precum şi alimente bogate în vitamine, minerale şi proteine. Care este diferenţa dintre clementine şi mandarine. Nu multă lume ştie aceste detalii.

 

Cum deosebeşti mandarinele de clementine

Cu siguranţă te-ai dus la piaţă de foarte multe ori şi ai vrut să cumperi citrice, iar vânzătoarea te-a pus într-o mare dilemă.

 

Clementine sau mandarine? Ar fi destul de simplă alegerea, dacă ar exista mai multe lucruri ce le-ar putea deosebi, din punct de vedere estetic.

 

Ei bine, internauţii îţi dezvăluie faptul că mandarinele şi clementinele sunt mai dulci decât portocalele, având o dimensiune mai mică decât faimoasele citrice.

 

Cu toate acestea, există anumite diferenţe între mandarine, clementine şi surorile lor mai mici, mineolele.

 

Mandarinele sunt originare din China, ţara care produce cele mai multe astfel de fructe, în medie peste 12 milioane de tone pe an.

Aceste citrice se cultivă de sute de ani în Asia, dar abia în secolul al XIX-lea şi-au făcut intrarea în Europa.

 

Pe de altă parte, clementinele provin de pe continentul african, acolo unde au fost descoperite de către un călugăr pe nume Clement, care le-a crescut în livada mănăstirii sale din Algeria.

 

Omul bisericii ar fi obţinut clementine prin polenizarea unui mandarin cu polenul de la un soi de portocale mai dulci. Clementinele sunt mai puţin parfumate decât şi mai mici decât mandarinele.

 

Ce sunt mineolele

Mineolele reprezintă o încrucişare între mandarine şi grepfrut, primele apărând în anul 1931 în Orlando, Florida, Statele Unite ale Americii.

 

Acestea sunt mai parfumate, însă au un gust puţin acrişor. Sunt cele mai mici dintre citrice, având foarte puţini sâmburi,

 

În ceea ce priveşte diferenţele dintre citrice, mandarinele sunt mai dulci decât portocalele, conţinând în medie 10 grame de zahăr per fruct, adică 47 de calorii.

 

Fructele au proprietăţi antioxidante, sunt bogate în vitamina C şi au un procent semnificativ de fibre care ajută digestia.

 

Pe de altă parte, clementinele, deşi sunt şi ele bogate în vitamina C şi fibre, au mai puţine calorii, circa 35 per fruct. Clementinele sunt mai mici decât mandarinele, se decojesc mai uşor şi au mai puţini sâmburi.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro