Mâncarea vegetariană a fost considerată mult mai sănătoasă decât mâncărurile tradiţionale pe bază de carne, însă mai mulţi cardiologi susţin că unele diete vegetariene pot fi la fel de nesănătoase ca mâncarea obişnuită, informează site-ul cotidianului The Independent.
O serie de cardiologi sunt de părere că mâncarea vegetariană poate fi la fel de nesănătoasă precum mâncarea obişnuită deoarece consumul ridicat de cartofi, dulciuri sau cereale poate creşte riscul bolilor de inimă.
Cercetătorii au examinat şi au făcut distincţia între trei tipuri de diete vegetariene. Prima dietă se bazează pe alimente vegetale, însă cuprinde şi câteva tipuri de carne. Al doilea tip de dietă studiat se bazează exclusiv pe consumul de fucte şi legume proaspete, iar al treilea tip studiat este o versiune nesănătoasă a dietei vegetariene.
Dr. Ambika Satija, cercetător în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Harvard, a declarat că ”au fost examinate trei categorii de alimente care au fost corelate cu riscul bolilor de inimă. Astfel, alimentele sănătoase, plantele şi legumele proaspete, prezintă un risc scăzut al bolilor de inimă, însă unele alimente vegetale, precum cartofii sau cerealele bogate în zahăr, au fost asociate cu un risc crescut al bolilor de inimă.”
”Din câte se pare, există o mare varietate în ceea ce priveşte calitatea nutriţională a alimentelor vegetale, devenind crucial să se ţină cont de calitatea alimentelor atunci când ţinem o dietă pe bază de plante”, a adăugat Satija.
În studiile anterioare privind efectul dietelor vegetariene asupra sănătăţii, cercetătorii nu au făcut diferenţieri între produsele alimentare vegetale, tratând în mod egal toate produsele vegetariene.
Potrivit cercetătorilor, cei care fac apel la dietele vegetariene ar trebui să pună preţ pe grăsimile nesaturate şi pe fructele şi legumele proaspete. În plus, modificările în nutriţia fiecăruia ar trebui să se producă treptat deoarece. schimbările majore în nutriţia fiecăruia pot produce efecte negative asupra organismului.
Unele diete vegetariene pot creşte riscul bolilor de inimă
18 iulie 2017


Din aceeaşi categorie:
Reţeta îngheţatei, un secret bine păstrat
(5 mai 2019)
120 vizualizări
Alimentele purtătoare de noroc pe care trebuie să le mănânci de Revelion
(29 decembrie 2013)
478 vizualizări
Ce efect au asupra corpului tău ingredientele din băuturile energizante
(15 iulie 2017)
209 vizualizări
Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul
(30 aprilie 2017)
352 vizualizări
Ce se mănâncă de Lăsata Secului de Crăciun 2022. Alimentele pe care trebuie să le ai neapărat pe masă
(14 noiembrie 2022)
194 vizualizări
Nebunie TOTALĂ în lupta împotriva poluării: S-au interzis cuptoarele pentru pizza!
(30 decembrie 2015)
270 vizualizări
Piept de raţă la cuptor în stil asiatic
(21 mai 2014)
363 vizualizări
Friptură de miel cu miere
(9 aprilie 2014)
250 vizualizări
Scumpirile ouălor şi untului, anchetate de Consiliul Concurenţei
(24 noiembrie 2017)
137 vizualizări
De ce e bine să consumăm fistic cât mai des
(8 noiembrie 2017)
733 vizualizări
Cum să găteşti cu vin
(25 august 2013)
1313 vizualizări
Cartoful, medicamentul din bucătărie
(10 ianuarie 2014)
167 vizualizări
Românii preferă berea blondă şi consideră băutul mai multor beri o dovadă de masculinitate
(9 octombrie 2014)
304 vizualizări
Alimentele care îţi strică nivelul de calciu din corp. Din păcate, toţi românii le consumă foarte des
(5 octombrie 2020)
179 vizualizări
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
(23 mai 2017)
455 vizualizări
Zahărul, la fel de periculos ca şi tutunul
(16 februarie 2015)
130 vizualizări
Ice Tea natural din ceai verde cu mentă şi castraveţi
(14 iulie 2017)
174 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Ce semnificaţie are Învierea Domnului
Publicat la data de 20 aprilie 2025
-
Joia Mare - tradiţii şi obiceiuri
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Ce semnificaţii are Vinerea Mare, ziua răstignirii Mântuitorului
Publicat la data de 18 aprilie 2025
-
Ce nu se ştie despe puterile lumânărilor din Joia Mare
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Începe Săptămâna Mare, cu slujbe şi obiceiuri în fiecare zi
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă, în a treia zi de Paşte!
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
Creştinii celebrează Floriile, care deschid perioada sărbătorilor de Paşte. Peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica
Publicat la data de 13 aprilie 2025
-
De ce nu este bine să mănânci urzici şi oţet în Săptămâna Mare. Semnificaţia nebănuită pe care o au aceste alimente
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă
Publicat la data de 23 aprilie 2025
-
Marţea albă, a treia zi de Paşte. Ce trebuie să faci cu ouăle sparte rămase
Publicat la data de 22 aprilie 2025