Ingrediente:
piper proaspăt măcinat, 10g frunze de busuioc, sare după gust, 40ml ulei de măsline, 100g mozzarella rasă, 100g parmezan ras, 30g sos pesto, 100g sos de roşii blendate, 340g vinete
Metoda de preparare:
Vinetele curăţate şi feliate se sărează, se piperează şi se ung cu ulei de măsline, apoi se gătesc la grătar timp de un minut pe fiecare parte, până capăta o culoare galben-maronie.
Feliile se aşază, una câte una, în vase de gratinat individuale şi se adăugă sos de roşii peste primul strat.
Se adăugă câte un strat de vinete şi sos de roşii deasupra.
La final, se adăugă sos de roşii amestecat cu pesto, se presară amestecul de brânzeturi rase şi se lasă la cuptor, la gratinat, timp de 7 minute, la temperatura de 180 grade Celsius.
Timp de preparare:
1h 30min
Sursa: foodstory.ro