Cel puţin 102.480 de ouă contaminate cu Fipronil, de la ferma avicolă din Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman, au ajuns în consum, spun reprezentanţii ANSVSA, care adaugă că populaţia ar fi trebuit să fie informată din decembrie despre acest caz, transmite  MEDIAFAX.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu exclud posibilitatea ca ouă contaminate să fi ajuns pe piaţă şi înainte de efectuarea controlului tematic, iar cifra pe care ei o consideră certă în acest sens este de 102.480 de ouă contaminate ajunse pe mesele oamenilor.

"Pe 22 noiembrie au prelevat probe, pe 6 decembrie a venit buletinul de analize care a relevat faptul că există Fipronil în ouă. Această fermă nu avea niciun istoric. Şi se controlează în cadrul programului toate fermele, dar ordinea lor este dată de o analiză de risc. Istoricul acestei ferme era curat până acum. De asta au şi durat mai mult analizele. Au fost 102.480 de ouă contaminate care au ajuns pe piaţă. Nu avem de unde să ştim dacă nu au ajuns pe piaţă şi înainte ouă contaminate", a spus Rareş Hăbescu, purtătorul de cuvânt al ANSVSA

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă ştie de ce DSVSA Teleoroman nu a comunicat populaţiei riscurile apărute, purtătorul de cuvânt al ANSVA a spus că nu cunoaşte de ce reprezentanţii instituţiei au procedat astfel, dar că populaţia ar fi trebuit să fie informată.