Ingrediente
240g apă (o cană)
140g faina (tot o cană)
un vârf de sare
1/2lingurita praf de copt
1lg zahăr
ulei pt prăjit
zahăr pudră
Mod de preparare
Ingredientele sunt pentru 3 persoane, fiecăreia revenindu-i 3-4 bucăţi din delicioasele gogoşi spaniole. Dacă doriţi să faceţi mai multe, vă sugerez să respectaţi aceleaşi cantităţi din această reţetă, dar făcute pe rând, ca să fie mereu calde atunci când sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.
Într-o crăticioara pune cana de apă împreună cu o lingură de ulei, sare şi lingura de zahăr şi amesteca bine. Adu până la punctul de fierbere. În timp ce apa fierbe, cu aceeaşi măsură folosită pentru apă, măsoară cantitatea de făină - cantităţile de apă şi faina sunt 1:1. Adăugă praful de copt în făină, şi amestecă-le împreună într-un bol.
Odată ce apa fierbe, ia crăticioara de pe foc, iar într-o tigaie pune ulei cât să-i acopere fundul iar churros să plutească atunci când îi prăjeşti (ca pentru gogoşi).
Încet, toarnă apă fierbinte tot câte puţin în amestecul de făină, amestecând încontinuu cu o furculiţă, până când aluatul este fin, fără cocoloaşe. Ca şi consistenţă aluatul nu trebuie să fie tare, ci mai degrabă ca o pastă fină, lipicioasă.
Bagă aluatul astfel obţinut în maşina pentru biscuiţi spritaţi sau într-un posh şi formează baghete lungi direct în tigaia cu ulei încins. Prăjeşte-i până când devin aurii, după care lasă-i să se scurgă de ulei.
Churros se servesc calzi şi pudraţi cu zahăr, după ce au fost prăjiţi poţi să îi tai în diferite lungimi sau să îi laşi cât mai lungi, copiii se vor distra mâncându-i.(CI)
Churros
19 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
6 curiozităţi despre mure
(17 iulie 2015)
488 vizualizări
Gutuile: merele de aur
(7 octombrie 2014)
205 vizualizări
Băuturile pe care un barman nu le-ar comanda niciodată
(25 iunie 2017)
167 vizualizări
Cum prepari acasă cel mai bun frappe
(20 iulie 2015)
270 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia până în 2016
(14 septembrie 2013)
97 vizualizări
Roşiile ne pot îmbolnăvi! Iată ce afecţiuni pot provoca sau pot agrava
(10 iulie 2020)
421 vizualizări
Cele mai nocive alimente pentru cei mici
(11 noiembrie 2013)
256 vizualizări
Ce beneficii are laptele de cocos
(11 februarie 2017)
102 vizualizări
Românii, ultimii din Europa la consumul de peşte
(7 decembrie 2014)
258 vizualizări
Grecia, locul perfect pentru o vacanţă culinară
(23 ianuarie 2017)
281 vizualizări
Ştii totul despre bere?
(28 iulie 2013 - Cristina IANCU)
569 vizualizări
Mâncare de gogonele REŢETĂ DE POST
(14 aprilie 2014)
1686 vizualizări
Murături în saramură sau în oţet
(29 septembrie 2013)
882 vizualizări
Cum ne îmbolnăvim din bucătărie. Cercetătorii români explică de ce niciodată nu trebuie să spălăm carnea de pui
(23 aprilie 2021)
139 vizualizări
Alimentele unei diete sănătoase
(12 iulie 2013)
198 vizualizări
40.931 de litri de apă îmbuteliată scoşi de la vânzare de ANPC
(5 septembrie 2017)
249 vizualizări
Cornul şi laptele vor putea fi luate de părinţi de la şcoală. Ce se întâmplă cu produsele dacă le refuză
(27 februarie 2021)
304 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole