Ingrediente
240g apă (o cană)
140g faina (tot o cană)
un vârf de sare
1/2lingurita praf de copt
1lg zahăr
ulei pt prăjit
zahăr pudră
Mod de preparare
Ingredientele sunt pentru 3 persoane, fiecăreia revenindu-i 3-4 bucăţi din delicioasele gogoşi spaniole. Dacă doriţi să faceţi mai multe, vă sugerez să respectaţi aceleaşi cantităţi din această reţetă, dar făcute pe rând, ca să fie mereu calde atunci când sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.
Într-o crăticioara pune cana de apă împreună cu o lingură de ulei, sare şi lingura de zahăr şi amesteca bine. Adu până la punctul de fierbere. În timp ce apa fierbe, cu aceeaşi măsură folosită pentru apă, măsoară cantitatea de făină - cantităţile de apă şi faina sunt 1:1. Adăugă praful de copt în făină, şi amestecă-le împreună într-un bol.
Odată ce apa fierbe, ia crăticioara de pe foc, iar într-o tigaie pune ulei cât să-i acopere fundul iar churros să plutească atunci când îi prăjeşti (ca pentru gogoşi).
Încet, toarnă apă fierbinte tot câte puţin în amestecul de făină, amestecând încontinuu cu o furculiţă, până când aluatul este fin, fără cocoloaşe. Ca şi consistenţă aluatul nu trebuie să fie tare, ci mai degrabă ca o pastă fină, lipicioasă.
Bagă aluatul astfel obţinut în maşina pentru biscuiţi spritaţi sau într-un posh şi formează baghete lungi direct în tigaia cu ulei încins. Prăjeşte-i până când devin aurii, după care lasă-i să se scurgă de ulei.
Churros se servesc calzi şi pudraţi cu zahăr, după ce au fost prăjiţi poţi să îi tai în diferite lungimi sau să îi laşi cât mai lungi, copiii se vor distra mâncându-i.(CI)
Churros
19 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Siropul de bere alungă tusea seacă
(9 iulie 2017)
293 vizualizări
Cu ce mâncare se potriveşte Chardonnay-ul?
(28 septembrie 2013)
843 vizualizări
Care este cel mai potrivit spaţiu pentru depozitarea ouălor?
(24 septembrie 2013)
292 vizualizări
Curiozităţi despre cafea
(14 iulie 2013 - Cristina IANCU)
179 vizualizări
Creierul preferă ciocolata. Sfaturile unui neurolog
(2 mai 2020)
515 vizualizări
Fructele care încep să cucerească România. Sunt aur curat pentru sănătatea ta
(5 aprilie 2022)
164 vizualizări
Sfecla roşie, un miracol pentru sănătate
(2 februarie 2014)
224 vizualizări
Bananele te scapă de mahmureală
(23 iulie 2013 - Clara ION)
1197 vizualizări
Iaurtul îţi poate salva viaţa
(20 septembrie 2013)
132 vizualizări
Avertisment ANPC: Unele citrice, tratate cu o substanţă posibil cancerigenă
(12 noiembrie 2017)
1303 vizualizări
Cum pui corect castraveţi muraţi în saramură. Trucul pentru a nu deveni moi: trebuie să-l ştie toate gospodinele
(27 august 2020)
1106 vizualizări
Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci mămăligă
(17 februarie 2016)
1173 vizualizări
Temperatura optimă a vinului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
222 vizualizări
Prânzul, în mai multe ţări ale lumii. Ce primesc elevii la şcoală
(13 septembrie 2021)
605 vizualizări
Surplus în industria mondială de cacao
(17 martie 2017)
50 vizualizări
ANPC: Jumătate din sortimentele de jeleuri conţin coloranţi extraşi din gândaci
(7 iulie 2016)
710 vizualizări
Ce se mănâncă de Lăsata Secului de Crăciun 2022. Alimentele pe care trebuie să le ai neapărat pe masă
(14 noiembrie 2022)
203 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025