Ingrediente
2-3 vinete
Usturoi
ulei
patrunjel tocat
sos de soia(facultativ)
Mod de preparare
Vinetele la grătar se pot mânca singure sau ca garnitură. Pot fi însoţite de alte legume la grătar sau de brânză.
Se curăţă vinetele de coajă, se taie nu foarte subţiri, 2 cm grosime, se sărează şi se lasă la scurs cam 30 de minute. Între timp se zdrobesc câţiva căţei de usturoi şi se freacă cu ulei, după care se adaugă pătrunjel tocat foarte mărunt.
După cele 30 de minute, pe grătarul încins bine, la flacără puternică dar nu foarte mare ca se ard vinetele, se pun vinetele şi se ţin până se înmoaie. Apoi se pun într-o farfurie, se ung cu usturoiul frecat cu ulei şi pătrunjelul. Se stropesc cu puţin ulei sau/şi sos de soia.
Dupe ce le-aţi uns şi le-aţi pus în farfurie, aceasta se acoperă cu o altă farfurie pentru ca vinetele să se înmoaie şi să se întrepătrundă cu usturoiul şi uleiul.
Puteţi pune pe grătar, alături de vinete, ardei gras şi roşii.