Ingrediente

        5-6 bucăţi gogonele

        2-3 bucăţi roşii

        3 bucăţi ardei

        3-4 căţei usturoi

        2 linguri sos de soia

        2 linguriţe miere de albine

        sare

        piper

        ulei

        1 vârf de lingură pasta de ardei iute

        1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare

 

Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare, se stropesc cu ulei, se acoperă cu apă şi se pun la fiert cu capac pentru 45-50 de minute, până scade zeama.

Usturoiul se pisează şi se amestecă cu sosul de soia, mierea, pasta de ardei iute şi piperul.

Se adaugă peste legumele înăbuşite şi se mai lasă pe foc 5 minute.

La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte ca fel principal sau ca garnitură.