Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent.
Un nou studiu publicat in Jurnalul Britanic pentru Nutritie (British Journal of Nutrition) a descoperit ca arahidele sau untul de arahide consumate la micul dejun pot ajuta la mentinerea unei glicemii stabile pe parcursul zilei. Mai mult decat atat, untul de arahide poate reduce apetitul – chair si dupa un pranz bogat in carbohidrati.
Cercetatorii de la Universitatea Purdue si Universitatea Federala din Vicosa, Brazilia au studiat efectele arahidelor asupra apetitului si a raspunsului glicemic la femei supraponderale cu risc de diabet tip 2. In timpul celor 3 faze ale studiului, femeile au mancat fie 1.5 uncii de arahide sau 3 linguri de unt de arahide la micul dejun. Un alt grup nu a mancat arahide sau unt de arahide la micul dejun. Toate cele 3 grupuri au mancat apoi acelasi pranz bogat in carbohidrati – paine alba cu gem de capsuni. Probe de sange au fost prelevate de la toate femeile dupa micul dejun si pranz.
Cercetatorii au descoperit ca untul de arahide sau arahidele ajuta la secretia hormonului peptida YY (PYY) – care suprima apetitul. Femeile care au mancat unt de arahide sau arahide au confirmat faptul ca se simt satule o perioada mai indelungata, si au avut de asemenea o glicemie mai scazuta dupa pranz.
Aparent, untul de arahide a avut o influenta mai buna asupra raspunsului glicemic decat arahidele. Cercetatorii afirma ca o combinatie de proteine, fibre si uleiuri sanatoase este ceea ce face ca untul de arahide sa fie o optiune pentru controlul glicemiei si a apetitului.
Sursa : https://totuldesprediabet.com/