Dietele drastice sunt un stres pentru orice femeie.Oscilaţiile mari de greutate nu sunt benefice şi au consecinţe dure şi de lungă durată asupra organismului.Pentru a avea o greutate normală şi un organism sănătos trebuie să încercăm să facem, câteva schimbări simple, în alimentaţia noastră.
1.Pâine integrală, în locul celei albe. Pâinea albă are foarte multe chimicale, ajungând să îşi piardă toate proprietăţile nutritive. Optează pentru pâinea integrală, care este mult mai sănătoasă şi săţioasă.
2. Legume sănătoase, în locul cartofilor prăjiţi. Da, pare unul din sfaturile de tip “uşor de zis greu de făcut”. Realitatea este că există o varietate foarte mare de legume şi metode sănătoase de a le pregăti.
3. Fructe, în locul dulciurilor. Fructele sunt desertul ideal: îţi asigură doză de vitamine necesară organismului, sunt săţioase şi ajuta digestia. Optează pentru fructe dulci sau acrişoare, în funcţie de pofte. Şi da, conţin zahăr, dar este un zahăr natural care nu cauzează niciun fel de daune.
4. Produse lactate degresate, în locul celor foarte grase. Ştim cu toţii că brânză este unul dintre alimentele interzise în curele de slăbire. Vestea bună este că pentru un regim de viaţă sănătos poţi înlocui produsele lactate, adică brânză, lapte şi iaurt, cu versiunea lor degresata. Aceeaşi cantitate de calciu şi vitamina D, dar considerabil mai puţine grăsimi.
5. Apă plată, în locul băuturilor carbogazoase din comerţ. Nu te lăsa păcălită de băuturile diet care nu au calorii. Sunt la fel de pline de chimicale ca şi toate celelalte băuturi din comerţ şi nu îţi hidratează nicidecum corpul atât de bine că apa.
6. Suc de fructe făcut în casă. Fără zahăr şi plin de vitamine, sucul de fructe natural făcut în casă este cel mai bun antioxidant.
7.Ciocolată neagră, în locul celei cu lapte. Are mult mai puţine calorii şi îţi dă aceeaşi doză de fericire şi dinamism că toate celelalte dulciuri. Iubitoarele de ciocolată nu trebuie să renunţe la micile plăceri ale vieţii, ci doar să opteze pentru ciocolată neagră.
8.Cinele gatite în casă, în locul celor de la restaurant. Şi asta din două motive simple. În primul, atunci când găteşti acasă deţii controlul incredientelor pe care le foloseşti şi eviţi excesele. În al doilea rând, porţiile din restaurante tind uneori să fie puţin cam mari, mai ales pentru masa de seară.