Depozitarea cărnii este un element esenţial, mai ales acum când ne apropeim de Sărbători. Nu vreţi să descoperiţi că modul în are faci asta au implicat greşeli. Totuşi, atât începătorii, cât şi veteranii mai greşesc din când în când. Vă propunem să discutăm despre cât timp rezistă carnea de porc la congelator şi care este greşeala care trebuie evitată.

 

De sărbători carnea de porc este principalul fel de mâncare

Aşa cum ne-am obişnuit, şi după cum e tradiţia, porcul este principalul animal sacrificat în apropierea Sărbătorilor de iarnă. Ignatul porcului, cum este cunoscut în popor, este unul din acele momente ale iernii care ne stânge pe toţi în jurul focului.

 

Dar, odată tăiată carnea de porc, în afară de pomana porcului, restul cărnii trebuie păstrată în condiţii optime. Deşi multe gosopdine ştiu acest lucru, cu toate astea se mai fac greşeli când vine vorba de cât timp rezistă carnea la congelator.

 

Ştim că în ziua de azi, mai ales acum cu facturile mari, congelatorul este aproape un lux, ciar şi frigiderul, dar nu putem lăsa carnea necongelată, se va strica, iar de Crăciun nu vom avea ce pune pe masă. Aşa că, ne-am propus să vă spunem cât timp rezistă carnea de porc la congelator. Şi, mai ales, care este greşeala care trebuie evitată.

 

Ştii cât timp rezistă carnea de porc la congelator?

Indiferent dacă carnea de porc este proaspătă sau deja gătită, asiguraţi-vă că congelatorul este setat la -17 grade sau mai jos. Ţineţi minte, carnea va rezista mai mult dacă este împachetată corespunzător.

 

Trebuie să faceţi asta înainte de a o pune în congelator. În timp ce carnea va rămâne în siguranţă pe termen nelimitat dacă este congelată la -17 grade, calitatea acesteia va scădea:

 

Depozitarea cărnii de porc congelate

Cotletele de porc crude pot fi congelate în siguranţă timp de până la şase luni. Fripturile de porc crude pot rămâne în congelator până la un an.

Produsele din carne de porc gătite pot fi congelate timp de până la patru luni. După această perioadă, carnea ar putea fi uscată şi va avea mai puţină aromă. Dar nu vă speriaţi, va fi în continuare sigură pentru consum.

 

Împachetaţi carnea de porc pentru congelator

În cazul în care carnea este gătită, împachetaţi-o într-un recipient rigid, cum ar fi un recipient de depozitare din plastic cu capac etanş, menit să fie folosit în congelator. Lăsaţi un pic de spaţiu pentru cap.

 

Felierea cărnii şi acoperirea ei cu sos înainte de a o congela vă va ajuta să nu se usuce. Tăiaţi excesul de grăsime de pe carnea de porc necoaptă, apoi înfăşuraţi-o bine în hârtie de congelator sau în folie de aluminiu rezistentă.

 

După ce este învelită, puneţi-o într-o pungă de congelare. Etichetaţi pachetele cu data şi tăietura înainte de a le pune în congelator.

 

Ştii cât timp se va păstra fileul de porc în congelator?

Fileurile de porc sunt o bucată populară de carne de porc. Congelarea poate păstra fileurile de porc la îndemână fără riscul de bacterii, însă acestea trebuie să fie congelate corespunzător pentru a le prelungi durata de valabilitate.

 

Congelarea la carnea de porc proaspăt tăiată

Modul în care pregătiţi fileul de porc pentru congelare este important. Pentru congelarea pe termen lung a cărnii de porc proaspete de la măcelărie, cel mai bine este să înveliţi tava de polistiren în care vine carnea de porc proaspătă cu folie alimentară pentru a împiedica pătrunderea aerului.

 

Congelarea cărnii de porc cumpărate de la magazin

Fileul de porc cumpărat de la magazin trebuie să fie învelit corespunzător în folie alimentară sau în folie de aluminiu înainte de a fi pus la congelator.

 

Fără o pregătire adecvată, depozitarea fileului de porc în congelator este puţin probabil să prelungească deloc durata de valabilitate şi poate foarte bine să permită pătrunderea bacteriilor şi deteriorarea.

 

Care este timpul de congelare

În mod ideal, ar trebui să vă consumaţi fileul de porc în termen de trei luni pentru o nutriţie şi un gust maxim. Cu toate acestea, poate fi păstrat între patru şi 12 luni în congelator dacă este depozitat şi ambalat corespunzător.

 

Ştii cât poate fi congelată carnea de porc gătită?

Cotletele, coastele, muşchiul şi alte bucăţi de carne de porc fierte pot fi congelate dacă doriţi să păstraţi carnea pentru mai târziu. Acest lucru este avantajos atunci când aveţi prea multă carne de porc pentru a o mânca şi nu doriţi să se strice.

 

Ambalarea cărnii de porc gătită

Congelează carnea gătită într-un recipient ermetic care va proteja carnea de arsurile de congelare. O opţiune este un recipient din plastic dur sau din sticlă pentru depozitarea alimentelor.

 

O altă modalitate de a congela carnea de porc gătită este să o puneţi într-o pungă de depozitare a alimentelor etanşă.

 

Care este perioada de timp de stat în coneglator

Refrigeraţi sau congelaţi carnea de porc gătită în termen de 2 ore de la momentul în care a fost gătită. Carnea gătită congelată trebuie consumată în aproximativ trei sau patru luni.

 

Deşi carnea poate fi consumată în condiţii de siguranţă după acest interval de timp, calitatea ei ar putea scădea.

 

Cum faci dezgheţarea

Dezgheţaţi carnea de porc gătită congelată în frigider, în cuptorul cu microunde sau în baie de apă rece. Reîncălziţi carnea decongelată în afara frigiderului la 71 de grade înainte de a o consuma pentru a distruge orice bacterie care s-ar fi putut dezvolta pe carne.

 

Carnea decongelată la frigider poate fi consumată rece atunci când este folosită în alimente precum sandvişurile.

 

Concluzie

Alimentele congelate sunt sigure pe termen nelimitat. Pentru cea mai bună calitate, muşchiuleţul, fripturile, cotletele sau coastele de porc proaspete trebuie utilizate în termen de patru până la şase luni.

Carnea proaspăt tocată, ficatul de porc sau carnea de soi trebuie utilizate în termen de trei până la patru luni, la fel şi la carnea de porc gătită în casă.

Acum că ai aflat cât timp rezistă carnea de porc la congelator, indiferent cum este ea, nu ai altceva de făcut decât să te apuci de treabă. Nu mai este mult până la ignatul porcului, aşa că este bine să te pregăteşti din timp.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro