Restaurantele de tip fast-food sunt mult mai curate decât cele cu stele Michelin, susţine un studiu realizat de compania americană Restaurantware, citată de thedailymeal.com

Cercetarea a luat în calcul 3 restaurante fast-food, 3 cu stele Michelin şi 3 bucătării domestice din SUA. De la fiecare a luat mostre pentru a vedea câte bacterii sunt şi ce fel. Bucătăriile casnice au fost cele mai murdare, însă surpriza cea mai mare nu a fost aceasta.

În cele trei localuri foarte elegante (unul cu specific italienesc, un steakhouse şi unul cu sushi) s-au găsit de 62% de ori mai multe bacterii decât în fast-food-uri. Cele mai curate au fost cele care servesc pui, deşi acest tip de carne este cel mai blamat pentru răspândirea salmonellei.

”Este foarte la îndemână să presupui că într-un fast food este lipsă de igienă, dar toate procedurile pe care le au şi pe care le îndeplinesc cu sfinţenie, standardele de corporaţie şi inspecţiile stricte duc la o curăţenie exemplară”, scrie în raportul Restaurantware. Totuşi, în băi s-au găsit colonii importante de germeni, aşa că este o zonă care trebuie ocolită.

De cealaltă parte, restaurantele elegante şi scumpe, deşi trebuie să respecte aceleaşi norme de igienă nu o fac cu atenţia necesară. Bacterii au fost descoperite atât în bucătărie, cât şi pe mesele din local unde mănâncă clienţii.