Că avocado este la modă ne-o demonstrează până şi Instagram-ul: peste 10 milioane de postări purtând hashtag-ul „avocado”. De ani buni avocado beneficiază de o campanie de marketing eficientă, care nu se mai limitează doar la filme şi care ni-l prezintă drept un „super-aliment”. Şi, într-adevăr, el conţine cantităţi însemnate de vitamine B şi E, potasiu şi proteine.

 

Kim Kardashian şi Victoria Beckham adoră avocado, nu doar că aleg să consume acest fruct dar îl utilizează şi pentru înfrumuseţare, adăugându-l în măşti faciale. Chiar şi Jessica Biel este fan avocado, în timp ce Katy Perry prefer să mixeze albuş de ou cu ulei de migdale pentru un efect de fermitate.

 

Există peste 400 de soiuri de avocado. În timp ce unele varietăţi au fructul verde şi lucios, altele tind către un negru purpuriu la coacere. Indiferent de culoarea exterioară însa, în interior sunt la fel. Soiul Hass este cel mai cultivat şi totodată cel mai bine consumat datorită aromei specifice mult mai bogată. Alte soiuri cunoscute sunt Bacon, Fuerte.

 

Gustul inconfundabil al avocadoului este una dintre caracteristicile principale ale acestuia, alături de culoare şi textura uşor uleioasă. Se consumă crud, în diferite aperitive sau feluri principale, ca garnitura sau în salate sau chiar deserturi.

 

Avocado este un fruct iubit in întreaga lume, mai ales prin prisma bogăţiei nutritive pe care o are. Un fruct de avocado conţine în jur de 22,5 g de grasimi, dintre care două treimi sunt monosaturate (benefice sănătăţii). O calitate importantă a fructelor de avocado este că acestea conţin foarte puţină fructoza şi circa 20 de nutrienţi esenţiali, precum fibrele, potasiul (într-o cantitate dublă comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B şi acidul folic.

 

Beneficiile consumului de avocado sunt nenumărate, având un efect atât asupra frumuseţii pielii şi părului, cât şi asupra funcţionării optime a corpului: reduce riscul problemelor cardiovasculare, menţine sănătatea sistemului digestiv, întârzie procesul de îmbătrânire şi altele.

 

 

 

 

Sursa: www.tabuhighlife.ro