Citrice de ghimbir
Pentru a prepara o citrice de ghimbir împotriva tusei, veţi avea nevoie de următoarele componente: ceai verde, ghimbir proaspăt, lemne de scorţisoară, miere, frunze de mentă, piper negru, suc de grapefruit şi lămâie. La un litru de apă fierbinte adăugăm rădăcine de ghimbir (5-10 cm din coadă de ghimbir) care sunt date prin rozătoare, acest amestec îl lăsăm să fiarbă 10 minute.
Se adaugă „un vârf al cuţitului de piper negru, scorţisoară şi mentă. Peste 2-3 minute se scot toate ingredientele adăugate anterior, aceasta, cu scopul de a se obţine un ceai cu o culoare transparentă. În schimb, se adaugă 2-3 felii de lămâi şi portocale. În final, nu uitaţi să adăugaţi şi nişte miere.
Ceaiul contra tusei
Un remediu excelent de a scăpa de dureri în gât şi tuse. Alegem ceai verde sau negru, după preferinţele gustului fiecăruia. Ghimbirul se pregăteşte la fel ca în reţeta de mai sus, mai avem nevoie de câteva păstăi de cardamom, 1-2 cuişoare.
Preparăm ceaiul în condiţii obişnuite într-un vas în care mai apoi adăugăm cardamom, ghimbirul şi coişoarele. Întreg amestecul se fierbe timp de 20 minute. Serviţi cu plăcere! Pentru un gust mai rafinat se recomandăd e ase adăuga suc de portocale.
Ceai din vin
Infuzăm ceai verde şi adăugam ghimbirul stors ( la fel ca în primele 2 reţete şi se pune la foc minc, prune şi un pahar de vin roşu sec. Întregul amestec este necesar să fie în proces de fierbere aproximativ 15 minute. Ceaiul e gata, nu ezitaţi să experimentaţi!
Beneficiile ghimbirului: reţete tradiţionale împotriva viruşilor
22 februarie 2017





Din aceeaşi categorie:
9 fructe pe care ar trebuie să le eviţi deoarece conţin prea mult zahăr
(18 februarie 2020)
1249 vizualizări
Pălinca de scoruşe fabricată la Sfântu Gheorghe, o nouă medalie de aur
(15 martie 2016)
425 vizualizări
Originea sarmalelor– motiv de dispută în Europa
(16 iulie 2015)
657 vizualizări
Cum să reduci sarea şi zahărul din alimentaţie
(24 iunie 2013)
151 vizualizări
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
(12 aprilie 2014)
384 vizualizări
Plăcintă moldovenească
(10 februarie 2020 - Cristina IANCU)
530 vizualizări
De ce trebuie să încercaţi dieta nordică
(26 august 2015)
129 vizualizări
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii
(22 ianuarie 2017)
206 vizualizări
Vâscul: leacul din grădină
(25 decembrie 2014)
882 vizualizări
Manierele culinare ale japonezilor
(25 septembrie 2013)
124 vizualizări
Care sunt metodele prin care poţi fi înşelat chiar în restaurantele mari
(24 mai 2017)
622 vizualizări
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
(1 martie 2014)
171 vizualizări
Calităţile terapeutice spectaculoase ale ţuicii de prune
(25 noiembrie 2013)
798 vizualizări
Salată grecească cu peşte marinat
(6 iunie 2014)
680 vizualizări
Alimentul toxic din bucataria romanilor. Foarte multe gospodine NU stiu cat e de periculos
(21 octombrie 2020)
220 vizualizări
Un mic dejun sănătos
(8 iulie 2013 - Clara ION)
146 vizualizări
Trucuri geniale în bucătărie: Cum scapi de cele mai enervante probleme
(2 iunie 2019)
117 vizualizări

Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole