Celebrul nutriţionist Mihaela Bilic are veşti bune pentru toţi cei care adoră vinetele. Nu doar că sunt delicioase, ci aceste legume pot favoriza pierderea în greutate, dar cu o singură condiţie, să fie gătite în mod corespunzător, scrie avantaje.ro.
“Din iunie până în octombrie vinetele nu lipsesc de pe masa românilor, şi pentru că sunt legume de sezon şi pentru că avem o slăbiciune pentru ele. Împreună cu Italia şi Spania împărţim podiumul când vine vorba de consum de vinete europeean- măcar că suntem şi noi premianţi la ceva.
Dincolo de calităţile ei nutritive (apa, fibre, minerale şi vitamine din grupul B ), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Şi mai e un amănunt de care trebuie ţinut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistenţa, dar neutralizează şi solanina, o substanţă toxică ce poate da indigestie.
Prin urmare vinetele se gătesc- fie coapte direct în flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor, fie ca ingredient în nenumărate preparate culinare: tocăniţă, zacuscă, ghiveci, lasagna, musaca, sau umplute cu orez, ciuperci, carne etc. Un lucru trebuie subliniat: 100g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100cal (indiferent de ulei).
Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei!”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.
Cea mai sănătoasă legumă: absoarbe grăsimea ca un burete
26 iulie 2019
- citeşte totul despre:
- bilic,
- nutritionist,
- vinete,
- legume,
- greutate




Din aceeaşi categorie:
Inele de cartofi cu sos de iaurt
(19 iunie 2013)
151 vizualizări
Scandalul ouălor contaminate. Cât de periculoase sunt pentru sănătate
(18 august 2017)
45 vizualizări
Alimentele care îngraşă cel mai mult. Mare atenţie în ce cantitate le consumi!
(22 ianuarie 2021)
243 vizualizări
MENIUL de REVELION în lume: ce alimente aduc noroc în Anul Nou
(30 decembrie 2024)
1164 vizualizări
Produsele bio româneşti, la târgul de produse tradiţionale "Săptămâna Verde" din Berlin
(18 ianuarie 2015)
264 vizualizări
Zacuscă record la Festivalul de la Buziaş
(12 octombrie 2014)
155 vizualizări
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
(14 aprilie 2019)
321 vizualizări
De ce este important micul dejun
(5 decembrie 2016)
94 vizualizări
Beneficiile grapefruitului
(26 august 2013)
272 vizualizări
Ştii care este diferenţa dintre zahărul vanilat şi zahărul vanilinat?
(31 ianuarie 2016)
1639 vizualizări
Caşcaveaua de Valea Doftanei, înregistrată la OSIM
(31 ianuarie 2015)
253 vizualizări
Frigărui asortate
(24 octombrie 2013)
114 vizualizări
Păstârnacul, leguma medicament care combate o mulţime de boli
(15 noiembrie 2014)
1212 vizualizări
Cele mai nocive mărci româneşti de pateu
(23 ianuarie 2014)
4604 vizualizări
Fericirea îngraşă
(25 iulie 2013 - Clara ION)
132 vizualizări
Cel mai scump hamburger din lume
(1 aprilie 2016)
385 vizualizări
Ghimbirul, sănătatea din bucătăria chinezească
(30 septembrie 2013)
194 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole