Fasolea verde este extraordinar de gustoasă şi sănătoasă, reglează glicemia şi menţine nivelul energetic. Există dovezi care arată că fasolea verde împiedică apariţia mai multor tipuri de cancer.

Ştiaţi că fasolea e şi ea un aliment originar de pe continentul american?

În România, prima menţiune a acestei plante are loc abia în 1742.  Ce-i drept, de atunci, fasolea a devenit nelipsită de pe mesele românilor. Nu fără motiv. Este atât de bogată în proteine încât i se spunea carnea săracului. Spre deosebire de carne însă, fasolea verde are multe beneficii pentru sănătate.  De exemplu, proteinele ei nu sunt toxice şi ajută la menţinerea unui ficat sănătos.

Fasolea este şi extrem de săţioasă fiind astfel un aliment de nădejde la diete. Culoarea verde vine de la conţinutul bogat de clorofilă care are o acţiune depurativă, de eliminare a toxinelor. 

Fasolea verde consumată cu regularitate, cam de 4 ori pe săptămână,  împiedica asimilarea zaharurilor, datorită fibrelor pe care le conţine. Pentru că este bogată în vitamina B1 fasolea ajută la stimularea memoriei şi luptă împotriva maladiei Alzheimer. 

Fasolea este printre cele mai bogate alimente în vitamina K. Această vitamină joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii sistemului osos iar pe femei le fereşte de osteoporoză. Modesta fasole e un veritabil super aliment şi ar trebui să profităm cât o găsim peste tot prin pieţe