1. Ouăle pot fi adăugate în orice reţetă. Sunt extrem de versatile şi, în viziunea celor mai buni chefi, sunt alimentele care nu ar trebui să-ţi lipsească niciodată din frigider.
2. Apa îţi poate arăta dacă un ou încă este bun. Dacă pui un ou într-un pahar de apă şi se scufunda, e semn că gălbenuşul este încă greu, adică bun. Dacă oul pluteşte, e timpul să-l arunci.
3. Poţi să-ţi dai seama dacă un ou este fiert dacă îl învârti. Dacă nu se învârte, înseamnă că albuşul este încă lichid şi că mai trebuie să-l laşi la fiert.
4. Ouăle sunt un remediu excelent anti-mahmureala. Asta datorită conţinutului bogat în cisteină, substanţa care ajută la descompunerea compusului chimic numit acetaldehida, care cauzează mahmureală.
5. Ouăle ajută de asemenea la eliminarea toxinelor lăsate în urmă de alcool.
6. O găină face între 250 şi 279 ouă pe an.
7. Ouăle sunt o sursă bună de vitamina D. Poţi să-ţi iei 10% din doză zilnică recomandată de vitamina D mâncând un ou.
8. Ouăle au foarte mulţi pori - până la 17.000 de pori mici care absorb orice miros din frigider. Tocmai de aceea, e recomandat să le ţii în cutii de carton.
9. Cele mai multe ouă vin din China, ţară care produce 160 miliarde de ouă pe an.
10. Ouăle conţin aproape toate vitaminele esenţiale pentru organism, în afară de vitamina C. De asemenea, conţin toate proteinele şi mineralele de care are nevoie corpul tău.
10 lucruri interesante despre ouă
23 octombrie 2016
- citeşte totul despre:
- antimahmureala,
- galbenusul,
- gaina,
- frigider,
- vitamina,
- organism




Din aceeaşi categorie:
Reciclează cojile de la fructe şi legume
(16 iulie 2013 - Clara ION)
176 vizualizări
Românii consumă cele mai mici cantităţi de iaurt din Europa
(19 aprilie 2015)
118 vizualizări
Cum poate schimba culoarea ceştii gustul unei băuturi
(25 iunie 2013)
155 vizualizări
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii
(22 ianuarie 2017)
211 vizualizări
Produsele de patiserie, popcornul şi mezelurile vor dispărea de pe piaţă până în 2021
(7 mai 2019)
520 vizualizări
Cum să economiseşti timp în bucătărie - 10 trucuri pe care nu le ştiai
(5 martie 2017)
532 vizualizări
Sunt sigure pentru consum roşiile româneşti ?
(21 mai 2019)
145 vizualizări
Atenţie la roşiile cu “ţugui”!
(3 iulie 2014)
622 vizualizări
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
(12 aprilie 2014)
402 vizualizări
Smoothie de primăvară
(10 mai 2015)
221 vizualizări
Otrava din farfurie. Şi tu pui aşa ceva în ciorbă, fără să ştii că este extrem de toxic
(4 martie 2020)
983 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
192 vizualizări
Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului şi a altor boli
(21 martie 2016)
73 vizualizări
Alimente care reuşesc să te menţină hidratat în perioadele de caniculă
(1 august 2015)
183 vizualizări
Tot ce trebuie să ştii despre unt
(4 decembrie 2014)
396 vizualizări
Cartoful dulce ţine răceala la distanţă! Întăreşte sistemul imunitar, conţine fibre şi vitamina C
(11 februarie 2020)
266 vizualizări
Cum a ajuns uleiul de palmier în aproape toate alimentele. Un lobby asemnătător cu cel al tutunului şi alcoolului
(6 iulie 2021)
85 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole