
- Reduce colesterolul. Dacă alegem să consumăm des fistic, putem micşora nivelul colesterolului LDL din sânge. Luteina, prezentă în fistic, este un antioxidant esenţial care previne oxidarea colesterolului.
- Sprijină sistemul cardiovascular. Fisticul conţine l-arginină, iar aceasta ajută la menţinerea flexibilităţii pereţilor vaselor sangvine şi poate preveni formarea cheagurilor de sânge. Fisticul aduce un aport considerabil de vitamina E, care previne arteroscleroza.
- Vitamina B6, prezentă din abundenţă în fistic, sprijină funcţionarea normală a sistemului nervos central, având un rol crucial în sinteza serotoninei, melatoninei, epinefrinei şi a acidului gama-aminobutiric. Aceşti neurotransmiţători sunt esenţiali pentru menţinerea echilibrului emoţional şi a sănătăţii psihice. Acidul gama-aminobutiric previne anxietatea şi protejeză împotriva stresului, iar serotonina reglează procesul emoţional, fiind responsabil pentru bunăstarea psihologică.
- Îţi menţine ochii tineri. Acest aliment are în compoziţie carotenoizi precum zeaxantin, luteină şi o cantitate relevantă de vitamina A, împreună acţionând împotriva degenerării maculare, cauzată de radicalii liberi.
- Te ajută să îţi menţii pielea sănătoasă şi să combaţi efectele nocive ale radiaţiilor solare şi ale poluării. Minerale precum magneziu, fosfor, potasiu alături de vitamina E şi de antioxidanţii esenţiali din fistic sprijină regenerarea membranei celulare şi protejează împotriva cancerului de piele.
Fisticul este un înlocuitor perfect pentru snacksurile din comerţ şi aprovizionează organismul cu o cantitate importantă de fibre alimentare care ajută digestia şi colonul.