Nucile de tot felul sunt ingrediente din ce în ce mai populare în ultima vreme, iar dacă preferi să ronţăi ceva sănătos când ţi-e foame, de ce să nu optezi pentru nişte fistic?! Originar din Asia de Vest şi foarte popular în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, acesta este una dintre cele mai sănătoase şi delicioase nuci disponibile pentru consum. Iată cu ce te va ajuta fisticul:
- Reduce colesterolul. Dacă alegem să consumăm des fistic, putem micşora nivelul colesterolului LDL din sânge. Luteina, prezentă în fistic, este un antioxidant esenţial care previne oxidarea colesterolului.
- Sprijină sistemul cardiovascular. Fisticul conţine l-arginină, iar aceasta ajută la menţinerea flexibilităţii pereţilor vaselor sangvine şi poate preveni formarea cheagurilor de sânge. Fisticul aduce un aport considerabil de vitamina E, care previne arteroscleroza.
- Vitamina B6, prezentă din abundenţă în fistic, sprijină funcţionarea normală a sistemului nervos central, având un rol crucial în sinteza serotoninei, melatoninei, epinefrinei şi a acidului gama-aminobutiric. Aceşti neurotransmiţători sunt esenţiali pentru menţinerea echilibrului emoţional şi a sănătăţii psihice. Acidul gama-aminobutiric previne anxietatea şi protejeză împotriva stresului, iar serotonina reglează procesul emoţional, fiind responsabil pentru bunăstarea psihologică.
- Îţi menţine ochii tineri. Acest aliment are în compoziţie carotenoizi precum zeaxantin, luteină şi o cantitate relevantă de vitamina A, împreună acţionând împotriva degenerării maculare, cauzată de radicalii liberi.
- Te ajută să îţi menţii pielea sănătoasă şi să combaţi efectele nocive ale radiaţiilor solare şi ale poluării. Minerale precum magneziu, fosfor, potasiu alături de vitamina E şi de antioxidanţii esenţiali din fistic sprijină regenerarea membranei celulare şi protejează împotriva cancerului de piele.
Fisticul este un înlocuitor perfect pentru snacksurile din comerţ şi aprovizionează organismul cu o cantitate importantă de fibre alimentare care ajută digestia şi colonul.
- Reduce colesterolul. Dacă alegem să consumăm des fistic, putem micşora nivelul colesterolului LDL din sânge. Luteina, prezentă în fistic, este un antioxidant esenţial care previne oxidarea colesterolului.
- Sprijină sistemul cardiovascular. Fisticul conţine l-arginină, iar aceasta ajută la menţinerea flexibilităţii pereţilor vaselor sangvine şi poate preveni formarea cheagurilor de sânge. Fisticul aduce un aport considerabil de vitamina E, care previne arteroscleroza.
- Vitamina B6, prezentă din abundenţă în fistic, sprijină funcţionarea normală a sistemului nervos central, având un rol crucial în sinteza serotoninei, melatoninei, epinefrinei şi a acidului gama-aminobutiric. Aceşti neurotransmiţători sunt esenţiali pentru menţinerea echilibrului emoţional şi a sănătăţii psihice. Acidul gama-aminobutiric previne anxietatea şi protejeză împotriva stresului, iar serotonina reglează procesul emoţional, fiind responsabil pentru bunăstarea psihologică.
- Îţi menţine ochii tineri. Acest aliment are în compoziţie carotenoizi precum zeaxantin, luteină şi o cantitate relevantă de vitamina A, împreună acţionând împotriva degenerării maculare, cauzată de radicalii liberi.
- Te ajută să îţi menţii pielea sănătoasă şi să combaţi efectele nocive ale radiaţiilor solare şi ale poluării. Minerale precum magneziu, fosfor, potasiu alături de vitamina E şi de antioxidanţii esenţiali din fistic sprijină regenerarea membranei celulare şi protejează împotriva cancerului de piele.
Fisticul este un înlocuitor perfect pentru snacksurile din comerţ şi aprovizionează organismul cu o cantitate importantă de fibre alimentare care ajută digestia şi colonul.