1. Nu o sorbi .Dacă în China chiar se recomandă acest lucru, în Europa nu este cazul. Încearcă să faci cât mai puţine zgomote.
2. Nu ignora garniturile. O supă/ciorba vine acompaniata de mai multe garnituri - ceapă, ardei iute, nu e cazul să le ignori. Le poţi lua cu mâna fără probleme.
3. Bouillabaisse. Este o supă cu peşte, crustacee şi legume, specifică sudului Franţei. Pentru că are multe feluri de fructe de mare, ca să o mănânci trebuie să te foloseşti de toate uneltele alături de care vine însoţită: lingura de supă, furculiţa de fructe de mare, cuţit şi cleşte pentru crustacee. Foloseşte bolul gol de pe masă ca să arunci.
4. Dacă ai crutoane. Sunt servite într-un bol mai mic, aşa că le poţi lua cu lingura ori de câte ori vrei să le adaugi în supă.
5. Supă de ceapă franţuzească. Pe cât de bine arată, pe atât pare de complicat să o mănânci. Este, ce-i drept, însă poţi învăţa cum să procedezi, mai ales dacă eşti la un restaurant pretenţios. Mai întâi de toate, trebuie să scapi de brânza topită de deasupra. Învârte o cantitate mică de brânză pe lingură, apoi tai-o apăsând lingura de pereţii bolului sau folosindu-te de un cuţit. După ce ai mâncat toată brânză topită, poţi să te bucuri de supă - pâinea nu va sta în calea fericirii tale.
6. Nu suflă în ciorbă. Niciodată să nu faci asta. Aşteaptă până se răceşte mâncarea.
Cum să mănânci ciorba la restaurant?
14 octombrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Alimente pe care credeai că nu le mai poţi consuma dacă le congelezi
(31 ianuarie 2017)
160 vizualizări
Ce boli poţi să iei când bei apă după altcineva şi nu ştii cât de sănătos e
(16 septembrie 2018)
1689 vizualizări
Cozonac
(18 aprilie 2014)
131 vizualizări
Cu ce mâncare se potriveşte Chardonnay-ul?
(28 septembrie 2013)
842 vizualizări
Fructele care combat cancerul
(30 ianuarie 2017)
133 vizualizări
Totul despre broccoli
(29 ianuarie 2014)
457 vizualizări
Beneficiile somonului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
686 vizualizări
Noua obsesie alimentară a americanilor
(20 martie 2017)
442 vizualizări
Perele, miracol pentru siluetă
(10 septembrie 2013)
101 vizualizări
Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe şi legume. Medic: "Cadmiul creşte şi produce riscul de apariţie a cancerului!"
(16 iunie 2020)
239 vizualizări
Cele mai toxice alimente din comerţ. Toţi românii trebuie să stea departe de ele, mai ales copiii
(28 septembrie 2020)
568 vizualizări
Cojile de nuci, miracol pentru sănătate
(20 octombrie 2014)
552 vizualizări
Avertisment ANPC: Unele citrice, tratate cu o substanţă posibil cancerigenă
(12 noiembrie 2017)
1302 vizualizări
Choux a la creme cu vanilie
(13 mai 2014)
166 vizualizări
Proiect privind privind suprataxarea sucurilor cu zahăr, pentru descurajarea consumului şi reducerea anumitor boli grave
(17 aprilie 2018)
55 vizualizări
Plachie de crap
(20 iulie 2013 - Clara ION)
178 vizualizări
Gogoşi pripite
(10 decembrie 2014)
258 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole