1. Nu o sorbi .Dacă în China chiar se recomandă acest lucru, în Europa nu este cazul. Încearcă să faci cât mai puţine zgomote.
2. Nu ignora garniturile. O supă/ciorba vine acompaniata de mai multe garnituri - ceapă, ardei iute, nu e cazul să le ignori. Le poţi lua cu mâna fără probleme.
3. Bouillabaisse. Este o supă cu peşte, crustacee şi legume, specifică sudului Franţei. Pentru că are multe feluri de fructe de mare, ca să o mănânci trebuie să te foloseşti de toate uneltele alături de care vine însoţită: lingura de supă, furculiţa de fructe de mare, cuţit şi cleşte pentru crustacee. Foloseşte bolul gol de pe masă ca să arunci.
4. Dacă ai crutoane. Sunt servite într-un bol mai mic, aşa că le poţi lua cu lingura ori de câte ori vrei să le adaugi în supă.
5. Supă de ceapă franţuzească. Pe cât de bine arată, pe atât pare de complicat să o mănânci. Este, ce-i drept, însă poţi învăţa cum să procedezi, mai ales dacă eşti la un restaurant pretenţios. Mai întâi de toate, trebuie să scapi de brânza topită de deasupra. Învârte o cantitate mică de brânză pe lingură, apoi tai-o apăsând lingura de pereţii bolului sau folosindu-te de un cuţit. După ce ai mâncat toată brânză topită, poţi să te bucuri de supă - pâinea nu va sta în calea fericirii tale.
6. Nu suflă în ciorbă. Niciodată să nu faci asta. Aşteaptă până se răceşte mâncarea.
Cum să mănânci ciorba la restaurant?
14 octombrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Cartoful dulce ţine răceala la distanţă! Întăreşte sistemul imunitar, conţine fibre şi vitamina C
(11 februarie 2020)
266 vizualizări
Plăcintă turcească cu feta şi verdeaţă- borek
(18 iulie 2013 - Clara ION)
1270 vizualizări
Retailerii incep retragerea brandului Nutella din supermarketurile din Italia
(14 ianuarie 2017)
235 vizualizări
Un mic dejun sănătos
(8 iulie 2013 - Clara ION)
151 vizualizări
Atenţie la roşii, lămâi şi dovlecei! Sănătatea românilor a fost pusă în pericol încă o dată
(7 ianuarie 2022)
343 vizualizări
Alimente pe cale de dispariţie
(24 iulie 2018)
740 vizualizări
Francezii, campioni mondiali la consumul de brânză – 25,9 kg/persoană în 2013
(17 noiembrie 2014)
89 vizualizări
Avocado, ingredientul perfect pentru un mic dejun sănătos
(25 aprilie 2014)
164 vizualizări
Beneficiile somonului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
691 vizualizări
Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge
(29 noiembrie 2015)
214 vizualizări
A cincea ediţie a Congresului Internaţional al Vinului - Enofusión are loc la Madrid
(3 februarie 2015)
63 vizualizări
Apă plată periculoasă, retrasă din magazine
(22 martie 2016)
163 vizualizări
”Cel mai bun job din lume” - Ghidul Michelin angajează inspectori de restaurante
(1 mai 2017)
411 vizualizări
20 tone de roşii cu pesticide, retrase de pe piaţă
(27 februarie 2016)
457 vizualizări
Vinetele - izvor de vitamine
(16 august 2013 - Cristina IANCU)
203 vizualizări
Greşeala pe care o faci când prepari salată de vinete
(26 iunie 2017)
592 vizualizări
Carnea roşie conţine o moleculă de zahăr responsabilă de apariţia cancerului
(3 ianuarie 2015)
455 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole