Ouăle sunt printre cele mai versatile alimente, iar cei mai buni bucătari ai lumii spun că trebuie să le ai tot timpul în frigider. Printre beneficiile lor asupra sănătăţii şi numeroasele moduri prin care le poţi găti, mai sunt lucruri pe care cu siguranţă nu le ştiai despre aceste alimente.

Iată câteva dintre ele:

1. Ouăle sunt bune de mâncat timp de trei luni

Durata de viaţă la raft a ouălor este de două luni, însă specialiştii de la Departamentul de Agricultură al Americii (USDA) susţin că ouăle pot fi consumate chiar şi în următoarele 3-5 săptămâni. Dacă ouăle sunt organice şi sunt stocate corect, le poţi folosi cu încredere.

2. Albe sau maro?

Nu există nicio diferenţă între ouă, chiar dacă au coaja de culori diferite. Culoarea cojii tine de rasa puilor şi  nu are nimic de-a face cu calitatea oulor sau a rasei de găini. Toate ouăle sunt la fel înăuntru.

3. Ce reprezintă culoarea gălbenuşului

Nuanţa gălbenuşului, fie ea pală sau aprinsă, este un indicator al hranei folosite pentru creştea găinilor. Cele care sunt hrănite cu cereale sau cu ierburi pline de carotenoide au gălbenuşuri de un galben intens, dar asta nu înseamnă neapărat că gălbenuşul este mai hrănitor. Acest lucru este un semn că găinile au fost mai sănătoase - în general, cele crescute natural au acces la o gamă mai largă de nutrienţi, iar galbenuşul este mai galben.

4. Vârsta găinii contează

Cercetătorii nu s-au decis cine a apărut mai întâi - puiul sau găină, însă au stabilit un lucru: când vine vorba de calitate, găină e mai importantă. Se pare că cele mai bune ouă sunt făcute de găinile de vârsta intermediară (55-78 săptămâni).

5. Ouăle sunt proteine perfecte

Ouăle sunt campioane la capitolul "proteine de calitate". Asta pentru că proteinele conţinute sunt absorbite foarte uşor de corpul uman.

 

Sursa: foodstory.ro