Francis Ford Coppola, de acum şi furnizor oficial de vinuri la gala şi balul premiilor Oscar, a dezvăluit numele celor două vinuri în ediţie limitată care au umplut paharele celebrităţilor la cea de-a 89-a ceremonie a renumitului eveniment ce a avut loc în acest weekend.

Aşadar, ce au băut starurile? Un Sonoma County roşu din 2013, un amestec de Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot şi Petite Sirah, dar şi un Russian River Valley Chardonnay din 2015 au fost anunţate că vor fi servite în cadrul ceremoniei acordării Oscarurilor, dar şi la petrecerea de după. De asemenea, de la Coppola Director’s Cut, vedetele s-au mai putut delecta cu Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir şi un Archimedes din 2013.

Compania lui Coppola a pus pe masă în total 2112 sticle de vin sau 9500 de pahare. Coppola, de 14 ori nominalizat la Oscaruri şi de şase ori câştigător, spune că a creat aceste vinuri în semn de recunoştinţă faţă de relaţia sa excelentă pe care o are de decenii bune cu Academia americană de Film.

Am fost printre primele familii din lumea filmului care au intrat în industria vinului. Avem cel mai stabil business. Am înţeles că familia Antinori a declarat că ei fac vin de 500 de ani, dar noi cei din Coppola bem vin de 700 de ani, a mai spus celebrul regizor.

Pentru cei care nu ştiau, Francis Ford Coppola este şi proprietar de podgorii. Anul acesta a semnat contrat cu Academia de Film şi a devenit astfel furnizor exclusiv de vinuri la galele premiilor Oscar, dar şi la Festivalul de film Sundance, potrivit Hollywood Reporter.

Francis Ford Coppola şi Corey Back au creat serii personalizate de vinuri, dar şi sortimente exclusiviste.

Brand-ul de vin pe care Coppola îl produce va fi furnizat, în regim de exclusivitate, la galele de decernare a Oscarurilor din 2017, 2018 şi 2019, dar şi la petrecerile de după ceremonii.

Francis Ford Coppola Winery se află în Geyserville, California, şi este practic un parc viticol de distracţii, regizorul american spunând că reprezintă "o lume de poveste a vinurilor."

Francis Ford Coppola, născut pe 7 aprilie 1939, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi regizori şi producători de filme din SUA. Peliculele sale au fost multipremiate, în special seria "Naşul".