Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.
Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.
Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal.
Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.
Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.
Când şi de ce se pune sare în paharul de vin
8 iulie 2017
- citeşte totul despre:
- vin,
- specialisti,
- gust,
- pahar,
- sare





Din aceeaşi categorie:
Alimentele unei diete sănătoase
(12 iulie 2013)
216 vizualizări
Ciorbă de burtă
(18 octombrie 2013)
327 vizualizări
Curry, un condiment pentru sănătate
(19 decembrie 2013)
209 vizualizări
9 fructe pe care ar trebuie să le eviţi deoarece conţin prea mult zahăr
(18 februarie 2020)
1306 vizualizări
Sunt sigure pentru consum roşiile româneşti ?
(21 mai 2019)
144 vizualizări
Prajitură cu iaurt şi piersici
(27 iulie 2014)
617 vizualizări
Cartoful copt perfect
(14 august 2013)
3480 vizualizări
Vinurile de Budureasca, opt medalii de aur în concursuri internaţionale
(4 octombrie 2013)
180 vizualizări
Banane la micul dejun, o idee cât se poate de proastă
(23 februarie 2016)
213 vizualizări
Legătura neaşteptată dintre COVID-19 şi lactatele de băut. Specialiştii susţin că probioticele ne-ar putea ajuta în lupta anti-coronavirus
(15 aprilie 2020)
1474 vizualizări
Varza murată şi beneficiile asupra organismului
(1 ianuarie 2014)
277 vizualizări
Carnea roşie conţine o moleculă de zahăr responsabilă de apariţia cancerului
(3 ianuarie 2015)
453 vizualizări
Nutritionist: Cuvantul magic pentru sărbători este cumpătare
(24 decembrie 2017)
228 vizualizări
Berea, consumată moderat, are efecte benefice şi iarna
(22 decembrie 2014)
342 vizualizări
Sâmburele de avocado, mai sănătos decât fructul
(22 ianuarie 2015)
425 vizualizări
Tarhonul face minuni pentru sănătate
(2 august 2013 - Cristina IANCU)
970 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Ştii să prepari „Ciorba de perişoare”?
(24 noiembrie 2014)
357 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole