Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.
Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.
Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal.
Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.
Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.
Când şi de ce se pune sare în paharul de vin
8 iulie 2017
- citeşte totul despre:
- vin,
- specialisti,
- gust,
- pahar,
- sare





Din aceeaşi categorie:
Lapte de pasăre
(4 octombrie 2020)
261 vizualizări
Propolisul, cel mai puternic medicament din natură
(26 aprilie 2014)
257 vizualizări
Noua obsesie alimentară a americanilor
(20 martie 2017)
446 vizualizări
Trucul simplu prin care poţi decoji instant ouăle fierte
(3 februarie 2017)
466 vizualizări
Iată ce flori sunt comestibile
(13 februarie 2020)
326 vizualizări
Vinul roşu, cel mai bun medicament din lume
(7 decembrie 2013)
316 vizualizări
Beneficiile ghimbirului: reţete tradiţionale împotriva viruşilor
(22 februarie 2017)
556 vizualizări
Cum pui corect castraveţi muraţi în saramură. Trucul pentru a nu deveni moi: trebuie să-l ştie toate gospodinele
(27 august 2020)
1148 vizualizări
Cum se fabrica Eugenia, desertul preferat al românilor VIDEO
(15 februarie 2017)
605 vizualizări
Scurtă poveste a micului românesc
(1 mai 2015)
567 vizualizări
Usturoiul negru, leguma miraculoasă cu efecte fantastice asupra sănătăţii
(13 noiembrie 2014)
383 vizualizări
Cozonac
(18 aprilie 2014)
134 vizualizări
40.931 de litri de apă îmbuteliată scoşi de la vânzare de ANPC
(5 septembrie 2017)
267 vizualizări
Cele mai periculoase combinaţii de medicamente şi alimente
(27 februarie 2015)
221 vizualizări
Toast fără pâine. Ideea genială ca să foloseşti cartofii dulci
(26 februarie 2017)
592 vizualizări
Ceaiul potrivit grupei tale de sânge
(1 iunie 2017)
383 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi
(4 ianuarie 2020)
348 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole