Ingrediente
- 1 kg faina
- 650 ml apa
- 21 g drojdie uscata
- 2 linguri zahar
- 2 prafuri sare si piper
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 capatana usturoi
- 1 crenguta rozmarin
Mod de preparare
Fă o grămpjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf, într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Toarnă apa şi 3 pliculeţe de drojdie.
Adaugă 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecă încet cu o furculiţă, pentr a îngloba făina.
Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.
Amestecă aluatul până devine lucios şi elastic, pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită şi lasă la cald, să crească.
Scoate aerul cu pumnul din coca dublată şi pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.
Pune usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă.
Dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 minute, după ce ai împuns aluatul cu degetul pentru o formă mai frumoasă.
SURSA: UNICA.ro