Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă avertizează cetăţenii să nu consume alcool şi cafea şi să se hidrateze suficient pe perioada caniculei care a cuprins toată ţara.

„Este cod roşu de caniculă în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Sălaj, Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, şi care se vor situa între 39 şi 42 de grade. Restul ţării este sub cod portocaliu, aşa că aveţi grijă în această perioadă”, este mesajul postat de DSU pe pagina sa de Facebook.

Medicii le recomandă cetăţenilor să nu consume băuturi alcoolice, cafea sau băuturi cu mult zahăr şi să nu iasă afară la orele de vârf, respectiv între 11,00 şi 18,00.

Totodată, medicii subliniază că trebuie consumaţi cel puţin doi — trei litri de apă pe zi, iar persoanele care ies afară trebuie să aibă grijă să se protejeze de căldura soarelui purtând haine lejere, din fibre naturale, să aibă capul acoperit, să poarte ochelari de soare şi să folosească chiar şi umbrelele.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă aminteşte că există aplicaţia DSU, disponibilă gratuit în Google Play şi App Store, unde cei interesaţi pot fi la curent cu cele mai noi informaţii despre evoluţia vremii.