Fructele de care probabil nu multă lume a auzit, însă sunt foarte gustoase şi aduc multe beneficii din punct de vedere al sănătăţii. Provin din regiunile exotice ale Amazonului şi au devenit din ce în ce mai populare în Europa.
Fructele acai, izvor de vitamine
Fructele acai sunt boabe mici şi negre ale unei specii de palmier. Se regăsesc doar în regiunile calde şi umede ale Amazonului, fiind foarte bogate în vitamine şi săruri minerale, antioxidanţi, polifenoli şi antocianine. Toate acestea au un rol extrem de important pentru imunitate şi rezistenţa organismului.
În ultimul timp, au început să fie foarte căutate în Occident, datorită proprietăţilor terapeutice, însă au fost consumate iniţial de către triburile amazoniene. Consumul lor poate întări imunitatea, sănătatea inimii şi circulaţiei sângelui. De asemenea, sunt recomandate în dietele de slăbit, fiind slabe în calorii.
Gustul boabelor de acai este ceva deosebit. Acrişor, ca un fel de mure puţin coapte, însă cu o uşoară aromă de cacao. Delicioase, pline de vitamine şi săruri minerale, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră.
Boabele sunt mai uscate, cu puţin suc, însă asta nu înseamnă că nu sunt gustoase. Din punct de vedere nutritiv, fructele acai pot fi comparate cu afinele, fructele de pădure sau cătina.
Beneficiile fructelor acai şi valori nutriţionale
Cum am mai precizat, fructele acai sunt un puternic stimulent pentru imunitatea noastră. Au o serie de beneficii precum: prevenirea inflamaţiei, artritei, obezităţii, bolilor de inimă, disfuncţiei erectile şi colesterolului. Pe lângă acestea, menţin pielea sănătoasă şi părul frumos.
Iată doar câteva dintre cele mai importante beneficii pe care leu au pentru sănătate:
- Îmbunătăţirea funcţiei cognitive
- Menţinerea sănătăţii inimii
- Proprietăţi anti-cancer
- Ajută la reducerea colesterolului
- Creşte libidoul
- Protejează împotriva diabetului
- Aliment important în dietele de slăbit
În dietele de slăbit, fructele de acai sunt recomandate, întrucât sunt foarte slabe în calorii. Palmierii de acai sunt cultivaţi în zone precum Brazilia, Columbia, Venezuela, Ecuador sau Guyana. Ele au devenit tot mai populare începând cu anii 1990.
Acum, le putem cumpăra sub formă de fructe congelate, sub formă de pudră sau sub formă de piure congelat. 100 de grame de fructe acai conţin 70 de calorii, 5 grame de grăsime, dintre care 1,5 grame de grăsimi saturate, 4 grame de carbohidraţi, 2 grame de zahăr şi 2 grame de fibre.
Sursa: www.playtech.ro