Schimbările climaterice şi bolile duc la distrugerea culturilor de cacao, avocado, cafea, alune şi, şi mai grav, la dispariţia albinelor care ar putea fi cea mai mare provocare la care va fi supusă omenirea.
Ciocolata
Potrivit Administraţiei pentru Oceanografie şi Atmosferă din Statele Unite ale Americii, schimbările climaterice vor distruge plantaţiile de cacao până în 2050. Temperaturile în creştere vor forţa cultivatorii de cacao să se îndrepte spre zone mai reci munţii din vestul Africii, unde solul nu este propice unor astfel de culturi. Predicţia specialiştilor este că aproape 90% dintre suprafeţele cultivate cu cacao vor dispărea până în 2050.
Avocado
În ultima perioadă cererea pentru avocado a crescut semnificativ, ceea ce face ca zonele cultivate să fie aproape distruse. Clima se schimbă şi ea, iar avocado vor fi curând o raritate în cel mai bun caz sau o amitire, în cel mai rău.
Cafeaua
Un studiu realizat în 2012 de cercetători nigerieni şi britanici a arătat că până în 2080, 70% din producţia de cafea a lumii va dispărea pentru că 38% din suprafeţele pe care acum se cultivă nu vor mai fi potrivite. Defrişările sunt cele care distrug plantaţiile de cafea.
Alunele
Alunele au nevoie de un climat stabil pentru a creşte, iar modul în care evoluează temperaturile la nivel global nu le ajută cu nimic. Deja începe să se vadă efectele, pentru că recoltele de alune sunt din ce în ce mai mici.
Mierea
Dispariţia albinelor va fi potrivit Global Research una dintre cele mai mari pericole cu care se va confrunta omenirea. Nu vom mai avea fructe, legume, flori, natura va dispărea cu totul. Dispariţia mierii este una dintre cele mai mici pericole.
Bananele
Despre dispariţia bananelor s-a tot vorbit, mai ales după ce boala Panama a făcut ravagii prin culturi. Anul acesta a lovit o altă maladie, Tropical Race 4, care a distrus mare parte din culturi. Aceste îmbolnăviri dese duc la distrugerea culturilor şi, în final, la dispariţia lor.
Alimente pe cale de dispariţie
24 iulie 2018
(737 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Produsele de patiserie, popcornul şi mezelurile vor dispărea de pe piaţă până în 2021
(7 mai 2019)
517 vizualizări
Sfecla roşie, minunea din bucătărie
(13 noiembrie 2016)
679 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
(2 aprilie 2024)
294 vizualizări
De ce alunele caju nu se pot consuma crude
(8 mai 2016)
131 vizualizări
40.931 de litri de apă îmbuteliată scoşi de la vânzare de ANPC
(5 septembrie 2017)
230 vizualizări
Dulceaţa de trandafiri în registrul produselor tradiţionale
(9 martie 2017)
397 vizualizări
Cum pui corect castraveţi muraţi în saramură. Trucul pentru a nu deveni moi: trebuie să-l ştie toate gospodinele
(27 august 2020)
1057 vizualizări
Cartofii, cel mai ieftin remediu pentru oboseală
(13 decembrie 2014)
410 vizualizări
10 lucruri mai puţin cunoscute despre roşii
(31 iulie 2014)
343 vizualizări
Yell Wolf Pub vă propune meniul zilei! Ştii să prepari cea mai bună ciorbă de legume?
(18 noiembrie 2014)
162 vizualizări
Vinul roşu, cel mai bun medicament din lume
(7 decembrie 2013)
309 vizualizări
Temperatura optimă a vinului
(5 iulie 2013 - Clara ION)
198 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, la World Food Moscow 2014
(22 septembrie 2014)
115 vizualizări
Păstârnacul, leguma medicament care combate o mulţime de boli
(15 noiembrie 2014)
1186 vizualizări
Apa minerală e periculoasă? Adevărul despre bolile pe care le poate provoca
(9 martie 2020)
208 vizualizări
Ambalajele unor produselor alimentare conţin substanţe chimice nocive
(29 octombrie 2015)
87 vizualizări
Cartofii prăjiţi ucid! Ce se întâmplă dacă îi mâncaţi de două ori pe săptămână
(18 iunie 2017)
499 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole