Schimbările climaterice şi bolile duc la distrugerea culturilor de cacao, avocado, cafea, alune şi, şi mai grav, la dispariţia albinelor care ar putea fi cea mai mare provocare la care va fi supusă omenirea.

Ciocolata

Potrivit Administraţiei pentru Oceanografie şi Atmosferă din Statele Unite ale Americii, schimbările climaterice vor distruge plantaţiile de cacao până în 2050. Temperaturile în creştere vor forţa cultivatorii de cacao să se îndrepte spre zone mai reci munţii din vestul Africii, unde solul nu este propice unor astfel de culturi. Predicţia specialiştilor este că aproape 90% dintre suprafeţele cultivate cu cacao vor dispărea până în 2050.

Avocado

În ultima perioadă cererea pentru avocado a crescut semnificativ, ceea ce face ca zonele cultivate să fie aproape distruse. Clima se schimbă şi ea, iar avocado vor fi curând o raritate în cel mai bun caz sau o amitire, în cel mai rău.

Cafeaua

Un studiu realizat în 2012 de cercetători nigerieni şi britanici a arătat că până în 2080, 70% din producţia de cafea a lumii va dispărea pentru că 38% din suprafeţele pe care acum se cultivă nu vor mai fi potrivite. Defrişările sunt cele care distrug plantaţiile de cafea.

Alunele

Alunele au nevoie de un climat stabil pentru a creşte, iar modul în care evoluează temperaturile la nivel global nu le ajută cu nimic. Deja începe să se vadă efectele, pentru că recoltele de alune sunt din ce în ce mai mici.

Mierea

Dispariţia albinelor va fi potrivit Global Research una dintre cele mai mari pericole cu care se va confrunta omenirea. Nu vom mai avea fructe, legume, flori, natura va dispărea cu totul. Dispariţia mierii este una dintre cele mai mici pericole. 

Bananele

Despre dispariţia bananelor s-a tot vorbit, mai ales după ce boala Panama a făcut ravagii prin culturi. Anul acesta a lovit o altă maladie, Tropical Race 4, care a distrus mare parte din culturi. Aceste îmbolnăviri dese duc la distrugerea culturilor şi, în final, la dispariţia lor.